nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Klemen Bunderla odkrito o ljubezni, puncah in princu šarmerju

16. 6. 2018; 06.00
Avtor: Marjana Vovk, Vklop
bunderla princ

foto: Planet TV

Klemen Bunderla o celovečerni risanki princ Šarmer in televizijskem šovu Nova zvezda Slovenije.

Oh, kako je šarmanten! Princu šarmerju se ne da upreti – ker je kot otrok padel v čarobni prah. Trenutno to s pridom izkorišča in je zaročen s kar tremi princesami, Sneguljčico, Trnuljčico in Pepelko. A če ne želi pogubiti svojega ljudstva, bo moral v nekaj dneh najti svojo pravo ljubezen. Kar seveda ni prav lahko, če se ti vsa dekleta mečejo pred noge.

To je zgodba nove celovečerne risanke Začarani princ (Charming), ki je pravkar prišla na naša platna. Seveda sinhronizirana v slovenščino, glavnemu junaku pa posoja glas Klemen Bunderla.

Dekleta sanjamo, da smo princeske, kaj pa moški – sanjate, da ste princi in se vam je s to risanko zdaj želja nekako uresničila?
No, mogoče si predvsem želimo, da bi nas punce videle kot neustrašne prince, ki se spopadamo s krvoločnim zmajem, za katerega se na koncu izkaže, da je tašča. (smeh) Iskreno povem, da se mi je kar fino zdelo, ko so mi na Blitzu predstavili to risanko in mi ponudili glavno vlogo princa. Ja, dobro se mi je zdelo ... dokler nisem začel snemati. Potem se je izkazalo, da je ta princ enako izgubljen in zblojen, kot smo mi. Ampak zato ga je bilo pa toliko bolj zabavno snemati. Ne morem povedati, kako z veseljem sem postal ta princ, čeprav si v resnici ne bi nikoli želel biti kot on.

Zelo sva si podobna v tem, da se včasih težko odločava in da zaradi tega, ker rada ugajava, včasih ostaneva osamljena.

Kdo je princ Šarmer?


Je povsem nedorasel svoji vlogi in nalogi: v zelo kratkem času mora najti pravo ljubezen, sicer bo priklical zlovešči urok nad svoje ljudstvo, a ne more vedeti, katera je prava, ko pa ima nad sabo urok, ki ga v očeh vsake ženske naredi neustavljivo privlačnega. Vsaka se vanj »zacopa«. Joj, to prekletstvo lepih, še dobro, da nimam teh težav.

Princ ima torej neustavljivi šarm, zato se vse ženske lepijo nanj, menda je zaročen kar s tremi. Še ena moška fantazija?
Huh, ne vem, če. (smeh). To so lahko fantazije neizkušenih moških. Tisti, ki imamo s puncami kakšno izkušnjo, vemo, kaj bi s sabo prinesle tri bejbe. Saj na papirju in v sliki se dobro sliši in vidi, ampak v resni pa vemo, kako je to!

Sta si s princem Šarmerjem v čem podobna in kaj vam gre pri njem na živce?


Čisto nič mi pri Šarmerju ne gre na živce. Tako prikupno zmeden in izgubljen je, da se mi zdi prav simpatičen. Zelo sva si podobna v tem, da se včasih težko odločava in da zaradi tega, ker rada ugajava, včasih ostaneva osamljena. Predvsem pa sva si različna v tem, da jaz ne bi čakal na iztek uroka, da kaj naredim. A ja, pa v tem, da jaz res nisem vsaki všeč.

Ponavadi so v pravljicah princeske tiste, ki iščejo pravo ljubezen, tu pa je zgodba obrnjena. Kakšno sporočilo risanka prinaša otrokom?
Sporočil je vsekakor več: da se v življenju velikokrat zaljubimo v napačne (tudi lastnosti), da tako kot ženske tudi moški iščemo pravo ljubezen in smo zato lahko obupani, da lahko svoje lastnosti, ki se zdijo prekletstvo, izkoristimo sebi in drugim v prid, predvsem pa, da čeprav iščemo, smo morda prave stvari v življenju že zdavnaj našli, samo ne znamo jih videti.

foto: Blitz

Prav zdaj se je končala oddaja Nova zvezda Slovenije, ki jo vodite. Kako ste zadovoljni s to izkušnjo?Najbolj na svetu! Glede na to, da sem nad medijskim svetom pred časom že obupaval in se spraševal, ali je sploh vredno, sem neizmerno vesel, da sem vztrajal. Res sem hvaležen, da sem v življenju lahko delal in preizkusil skoraj vse, kar sem si želel. NZS je projekt, v katerem smo noro uživali in hudičevo garali. Res garali! In čeprav že pregovorno pravimo, da je medijski svet pokvarjen, sem vsakič znova presenečen, koliko res fajn, iskrenih in človeških ljudi vseeno premore. Pa požrtvovalnih! Kapo dol!

Glede na to, da sem nad medijskim svetom pred časom že obupaval in se spraševal, ali je sploh vredno, sem neizmerno vesel, da sem vztrajal.

Jeseni boste oživili še eno risanko, in sicer kot muzikal – Madagaskar. V njem boste zebra. Kako človek postane zebra?
To je ena mojih najljubših risank! Joj, ne vem, kako postati zebra, so mi pa v Ljubljanskem živalskem vrtu že priskočili na pomoč: z maskoto Martyjem sva šla spoznat družino zeber in celo hranila sva jih! Kakšna lepa, rahlo hipnotična izkušnja. Ko vidiš tiste črte in tiste zebrine oči od blizu ... Vau! Sicer pa: glede na to, da sem bil v življenju že velikokrat osel, po mojem ne bo težko biti tudi zebra! (smeh)

prejšnji članek
Znani Slovenci: 12 nebesnih znamenj je 12 različnih ljubimcev
Svet slavnih
Znani Slovenci: 12 nebesnih znamenj je 12 različnih ljubimcev
naslednji članek
Obraz POP TV počne tudi to
Svet slavnih
Obraz POP TV počne tudi to