1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Teja razkriva zaskrbljujoče stanje fazaniranja

3. 9. 2018; 12.00
Avtor: V. M.
teja perjet-jani jugovic

Teja in Jani foto: Mediaspeed.net

Tradicionalni obredi krsta učencev prvih letnikov so nemara zabavni le za 'pogumne' izvajalce. Da fazaniranje seje strah med mladino, razkriva Teja Perjet, ki so ji svoje strahove zaupali številni šolarji.

Teji Perjet na družabnem omrežju ne sledijo le starši. Kot kaže je cenjena tudi med mladimi, ki ji nemalokrat zaupajo svoje skrbi. Tudi najstniki, ki so danes prvič sedli v srednješolske klopi, so slavni mamici razkrili strahove, ki jim kratijo nočni spanec. Ker je Teja na Instagramu prejela ogromno število zaskrbljujočih sporočil, se je odločila, da o pereči temi glasno spregovori in morda pripomore k osveščanju.

''Za srednje šole je značilno 'fazaniranje', ki je kot nekakšna iniciacija, ki pa je po mojem mnenju daleč od primernega, prijetnega in potrebnega. Že 20 let nazaj, ko sem se jaz srečala s tem, je bilo značilno popisovanje obrazov in špricanje z vodo in že takrat je to marsikoga zaznamovalo in zanj predstavljalo izredno negativno izkušnjo. Danes pa je to napredovalo in zgodbe, ki mi jih pišete so izredno zaskrbljujoče. Tega nikakor ne podpiram in to res ni cool. Zavedati se moramo, da je od nas odvisno, kako bomo vzgojili naše otroke, da se bodo spopadali s takšnimi in drugačnimi izzivi in pritiski družbe. In od nas je odvisno, kako močno bomo vključeni in aktivni. Če moj glas doseže vsaj enega, ki bo jutri dvakrat premislil, preden bo naredil kakšno traparijo, je moj cilj dosežen.''

prejšnji članek
Horoskop: Žareli boste v partnerjevem objemu
Horoskop
Horoskop: Žareli boste v partnerjevem objemu
naslednji članek
Zvezdnica Usodnega vina razkrila, kdo ji pomaga pri avdicijah
Svet slavnih
Zvezdnica Usodnega vina razkrila, kdo ji pomaga pri avdicijah