900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnost izklesane zadnjice!

25. 9. 2018; 03.00
Avtor: Bodi zdrava
pocepi

Počep foto: Bodi zdrava

Si želite čvrste in jeklene zadnjice? Tudi v domači dnevni sobi si lahko učvrstite in napnete zadnjične mišice. Dovolj je že pet minut na dan.

1. Počep ob stolu
Postavite se ob stol in se z obema rokama oprite na naslonjalo. Noge naj bodo razkrečene vsaj v širini ramen in stopala obrnjena navzven. Počasi zadnjico potisnite nazaj in se spuščajte, dokler niso stegna vzporedna s tlemi, kolena pa poravnana s stopali. Zadržite in se dvignite. Naredite vsaj 15 takšnih počepov na dan. 

2. Počep na žogi


Stopite pred gimnastično žogo. Levo nogo naslonite nanjo, z desno pa se spustite v počep, dokler stegno in meča ne bodo v pravem kotu. Da bo vaja učinkovitejša, lahko v roke primete uteži. Počep zadržite nekaj trenutkov, potem se vrnite v izhodiščni položaj. Naredite 10 počepov z vsako nogo.

3. Počep ob žogi
Naslonite se na steno, in sicer tako, da je med hrbtom in steno gimnastična žoga. Roke naj bodo prekrižane spredaj, hrbet čim bolj raven. Spustite se v počep, pri tem pazite, da se vam žoga ne odkotali na tla. Znova se dvignite. Priporočamo 15 takšnih počepov.

4. Počep z utežjo z ročajem
Utež z ročajem (kettlebell), imenovana tudi ruska krogla, je zelo uporaben vadbeni pripomoček, ki krepi mišice ter izboljšuje telesno držo in ravnotežje. Če znate s kroglo previdno počepniti, lahko brez skrbi pričakujete tudi jekleno zadnjico. Takole gre: v eno ali obe roki primite utež in naredite počep tako, da boste utež imeli med nogami. Ko se dotaknete tal, zadržite položaj sekundo ali dve, nato se vrnite v izhodišče. Tisti z malo več kondicije boste zlahka naredili 20 takšnih počepov, drugi količino prilagodite svojim zmožnostim.

prejšnji članek
Will Smith z adrenalinskim podvigom obeležil 50. rojstni dan
Svet slavnih
Will Smith z adrenalinskim podvigom obeležil 50. rojstni dan
naslednji članek
Si vedno govorite, da boste s hujšanjem začeli v ponedeljek?
Zdravje
Si vedno govorite, da boste s hujšanjem začeli v ponedeljek?