Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bo na Popevki sledila diskvalifikacija?

22. 9. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
Nastja Gabor_fotoAgencijaEkskluzivno

Nastja Gabor foto: Agencija Ekskluzivno

Pravila TV Slovenija so jasna, da mora izvajalec nastopiti na odru tako, kot je prijavil skladbo, v Nastjinem primeru torej kot solistka, kakršne koli spremembe namreč kasneje niso dovoljene. Bo torej sledila diskvalifikacija, ker bosta v nedeljo stala na odru kar dva?

Na letošnji Popevki, ki jo bo to nedeljo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na TV Slovenija 1, bo Nastja Gabor, predstavila pesem Tisoč in ena zgodba. Simpatična in energična Korošica, sicer študentka socialne pedagogike, je skladbo na festival prijavila skupaj s svojo avtorsko ekipo, ki sta Žiga Pirnat (glasba, besedilo, aranžma) in Andraž Gliha (glasba). Čeprav je Nastja Tisoč in eno zgodbo prijavila kot solo izvajalka, pa bo v nedeljo nastopila v duetu. Pravila TV Slovenija so jasna, da mora izvajalec nastopiti na odru tako, kot je prijavil skladbo, v Nastjinem primeru torej kot solistka, kakršne koli spremembe namreč kasneje niso dovoljene. Bo torej sledila diskvalifikacija, ker bosta v nedeljo stala na odru kar dva?

Mislimo, da pravila v Nastjinem primeru ne veljajo, saj bo drugi del dueta z njo na odru pod njenim srcem. Zato bo to za Nastjo Gabor še toliko bolj izjemen večer, pričakovati pa je, da bo simpatična mlada pevka imela to noč na obrazu tudi prav poseben sij.

23-letna Nastja ni novinka v glasbenih vodah. Kot majhna deklica zmagala na festivalu Korajža velja, posnela svojo prvo avtorsko pesem in nastopila v televizijski oddaji Pod klobukom. Kmalu zatem je požela lepe uspehe na otroških in mladinskih festivalih v tujini, Bolgariji, Črni gori, Makedoniji, Nemčiji in Romuniji, svoje glasbeno znanje pa nadgrajevala s petjem v več zborih, igranjem klavirja v glasbeni šoli in urami solo petja: njena učiteljica je bila med drugim tudi Darja Švajger. Na Slovenski popevki je prvič nastopila že pri 16-letih in v dekliškem duetu »Naju« s skladbo »Metulj« osvojila četrto mesto. Leto zatem se je predstavila v televizijski oddaji Misija Evrovizija.

prejšnji članek
Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci razočarani
Svet slavnih
Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci razočarani
naslednji članek
Kaj vam napoveduje sobotni horoskop?
Horoskop
Kaj vam napoveduje sobotni horoskop?