favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Reka ljubezni: Ozadje pristnega žalovanja igralcev

30. 9. 2018; 07.00
Avtor: V. M.
blaž reka ljubezni

Voranc v vlogi Blaža Slaka. foto: POP TV

Blaževa smrt je zaznamovala Reko ljubezni. Ste tudi vi opazili, da je žalovanje za ljubljenim Blažem na malih ekranih sila prepričljivo? Izvedeli smo, zakaj …

Reka ljubezni je zaplula v tako grenke vode, da nemara še najbolj trdni gledalci težko ohranijo suhe oči. Se je tudi vas Blaževa smrt močno dotaknila? Tudi dnevi žalovanja se odvijajo tako pristno, kot da vse skupaj za igralce v seriji ni igra. Zakaj, pravzaprav?

Napoved, da bo Blaž umrl ter da se bo Voranc poslovil od serije, je močno razžalostila igralce, zlasti Bernardo Oman, ki v seriji upodablja Vido. ''Ko sem prejela v branje drugi blok tretje sezone sem bila šokirana, presenečena, žalostna, jezna, ker si niti slučajno nisem predstavljala, ne kot Bernarda, da Voranca ne bo več z nami, in ne kot Vida, da bom izgubila Blaža,'' je igralka pojasnila za POP TV.

'Takšne prizore težko odigram, ne da bi 'dala noter' tudi del sebe.' foto: POP TV

''Sama sem mama in sem se toliko lažje, ampak z veliko bolečino, skušala vživeti v vlogo Vide in v dneh, ko smo snemali izgubo, smrt, žalovanje, pogreb, je bilo zelo izčrpavajoče. Takšne prizore težko odigram, ne da bi 'dala noter' tudi del sebe, del Bernarde. Snemanja teh prizorov so trajala trikrat dlje, kot bo to videti v seriji in upam, da bo trud, ki ga je vlagala celotna ekipa v to skrajno žalostno situacijo, opažen in sprejet," je še povedala Bernarda, Liza Marija Grašič, ki v seriji igra Saro, pa je razkrila, da so jo zlasti na pogrebu obdajali tako močni občutki, da so skoraj zabrisali mejo med igro in resničnostjo.

"Pogreb je bil prava inscenacija, vse je bilo pripravljeno, kot da je res, rože, žara, gasilci v častnih oblekah, večglasno petje. Čuden občutek, veš da ni res, to je samo še ena od vlog, to je samo moja služba, hkrati pa moraš igrati, kot da se to zares dogaja in tu so mi zelo pomagali vsi ostali sektorji in celoten produkcijski angažma okrog pogreba.

Žalovanje so igralci izjemno pristno upodobili.

Žalovanje so igralci izjemno pristno upodobili. foto: POP TV

prejšnji članek
Skrivnost raskavega glasu Vlada Kreslina
Svet slavnih
Skrivnost raskavega glasu Vlada Kreslina
naslednji članek
Takšna je danes zvezdnica Modre lagune
Svet slavnih
Takšna je danes zvezdnica Modre lagune