Šolta
Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi kamerami nad obiskovalce

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Prevzel je priimek mrtve matere

24. 10. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
Michael Neeson

Michael Neeson foto: Profimedia

Igralka Natasha Richardson je pred slabimi desetimi leti doživela nesrečo na smučanju in kmalu zatem umrla. Eden od njenih sinov, ki sta bila takrat še najstnika, se je pred nedavnim odločil za ganljivo gesto …

Angleško-ameriška gledališka in filmska igralka Natasha Richardson je 16. marca 2009 med smučanjem v bližini Montreala padla, se udarila v glavo in dva dni pozneje žal umrla za posledicami epiduralnega hematoma. Žena hollywoodskega zvezdnika Liama Neesona, ki je bila stara komaj 45 let, je bila mamica dveh fantov, Micheála in Daniela, ki sta bila takrat stara 13 oziroma 12 let. Še posebno za Michaela je bila izguba velik šok, ki ga je poskušal prebroditi z alkoholom in žuriranjem. »V nekem trenutku sem dosegel dno,« je leta 2015 v nekem intervjuju odkrito priznal 23-letni Micheál, ki ima svoje življenje, med drugim tudi zahvaljujoč podpori očeta Liama, ponovno pod nadzorom.

Natasha Richardson je tragično umrla leta 2009. foto: Profimedia

Le nekaj mesecev pred deseto obletnico mamine smrti se je odločil za prav poseben korak, s katerim je počastil Natasho. Prevzel je namreč njen priimek, kar pomeni, da se mladenič, ki se je podal po stopinjah svojih staršev in postal igralec, ne piše več Neeson, ampak Richardson. Njegovi slavni babici, igralki Vanessi Redgrave, se zdi ta gesta ganljiva. »Tega ni storila zato, da bi se znebil priimka svojega očeta. S tem korakom je hotel počastiti svojo mamo, med drugim zato, ker je bila sijajna igralka,« je dejala 81-letna Natashina mama.

prejšnji članek
FOTO: Lara iz Kmetije na operacijsko mizo
Resničnostni šovi
FOTO: Lara iz Kmetije na operacijsko mizo
naslednji članek
Rosie O'Donnell zaročena s 33-letno lepotico!
Svet slavnih
Rosie O'Donnell zaročena s 33-letno lepotico!