pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Indirina iskrena izpoved o depresiji in slavi

27. 10. 2018; 10.00
Avtor: Andreja Comino
indira

Indira Ekić je iz okroglega in nesamozavestnega dekleta postala navdih in motivatorka. foto: M24

Indira Ekić je iz okroglega in nesamozavestnega dekleta postala navdih in motivatorka. Obdobja, ko je sovražila svoje življenje, se le še megleno spominja ...

Se še spominjate okrogle Štajerke, ki je bila ves čas slabe volje, depresivna in na robu obupa? Takšna je Ptujčanka Indira Ekić lani prišla na šov o hujšanju. Da pa razlika ne bi bila večja, se je njena sestra Emina ob istem času lani sončila v pozornosti kot miss universe. »V šov sem šla, ker nisem imela čisto nič več za izgubit. Bila sem na dnu, povsem obupana. Zdaj pa se je zgodil čudež! Sem povsem nov človek, zadovoljen, srečen, z ambicijami in svetlo prihodnostjo,« vesela razlaga Indira. Razkrila nam je skrivnost svojega neverjetnega uspeha.

Statistike pravijo, da le redkim uspe ohraniti izgubljeno težo, večini se kilogrami vrnejo. Indira noče nikoli več biti del te črne statistike. »Danes lahko rečem le, da sem rojena pod srečno zvezdo. Zdaj se le še megleno spominjam, kakšna sem bila ob vstopu v šov: nesamozavestna, sovražila sem svoje življenje, vsak dan sem jokala, ker mi je vse šlo po zlu. Vem, da je eno leto v človekovem življenju malo časa, lahko pa je to tudi neznansko veliko. To sem spoznala na svoji koži,« pripoveduje Indira in dodaja, da je v šov prišla popolnoma negativna.

foto: PLANET TV

Kar koli je gledala, vse je bilo črno in brezizhodno. Seveda so se ji potem posledično tudi dogajale slabe stvari in je vse bilo slabo. »Fizičen videz je posledica psihične notranjosti. Ko gledam nazaj, so bili moji kilogrami le posledica mojega razmišljanja in negativnosti. V tistem času sem še študirala, kar je bilo zelo stresno obdobje. Da padeš v depresijo, ni potrebno veliko. Včasih te že kakšna majhna stvar pahne čez rob. In potem vidiš vse negativno. Bila sem tako hudo nesrečna, da nisem videla dva centimetra naprej. Enostavno sem potrebovala veliko spremembo. In to je bil šov. Posvetila sem se svojemu cilju in zanj garala. Rezultati so več kot navdihujoči,« ponosno pripoveduje. »Zgodil se je čudež! Da nekoč debela in depresivna punca, ki ne najde izhoda, postane motivatorka. Če to ni od sile!« je navdušena Indira, ki je z vsakim izgubljenim kilogramom in spremembo miselnosti začela spoznavati in čutiti, kako lepo je življenje, kako se da uživati in gledati s pozitivnimi očmi.

»Tega je dejansko zmožen vsak. Vesela sem, ko mi pišejo dekleta in mi povedo, da sem jim zgled, da jim dajem motivacijo za naprej. Zato nameravam s tem nadaljevati in se temu še bolj posvetiti,« je razkrila načrte. Trenutno dela kot mojstrica ličenja v enem od ljubljanskih salonov in na televiziji, sanja pa o svojem. Pri tem jo podpira tudi fant Matic, ki ga je spoznala med šovom.

»Ko sem spremenila razmišljanje, se je spremenilo vse. Zdaj uživam v tem, v vsem, kar počnem. Z največjim veseljem po večerji tudi pojem sladico. Včasih celo dve. Zavedam se, da lahko jem, ker bom šla naslednji dan na trening. Treniram skoraj vsak dan, tudi ob nedeljah, ko greva skupaj kam z Maticem. In tako je življenje res lepo.«

Indira Ekić

Indira Ekić foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Bolezen ga je povsem izčrpala
Zdravje
Bolezen ga je povsem izčrpala
naslednji članek
Tekmovalci razkrili podlo igro produkcije!
Resničnostni šovi
Tekmovalci razkrili podlo igro produkcije!