Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Javnost presenetil nov par

11. 11. 2018; 12.00
Avtor: Andreja Comino, Zvezde
cavazza

»Boris Cavazza je legenda, ki jo izjemno spoštujem,« pravi Darja o svojem soigralcu. foto: Revija Zvezde

... na odrskih deskah, kakopak. Darja Zgonc in Boris Cavazza sta res nadvse imeniten par. Združila sta moči in skupaj še z eno igralsko legendo Jožico Avbelj zaigrala v predstavi Mateja Filipčiča Diracov akord.

Darjo Zgonc poznamo predvsem kot profesionalno voditeljico informativnega programa, ki že desetletja skrbi, da so gledalci na tekočem z dogajanjem doma in po svetu. Zato so bili mnogi osupli, ko je samozavestno stopila na oder SNG Drama Ljubljana. In to ne s komer koli, temveč z igralsko legendo Borisom Cavazzo. Moramo priznati, da sta nadvse imeniten par. Združila sta moči in skupaj še z eno igralsko legendo Jožico Avbelj zaigrala v predstavi Mateja Filipčiča Diracov akord.

Darja Zgonc foto: Revije Zvezde

»Prestopiti novinarske meje in vstopiti v gledališko sfero je izziv. Meje je treba prestopati, se širiti in preizkušati na drugih področjih, kjer nismo tako samozavestni, kjer stvari poznamo manj in kjer preizkušamo svoje sposobnosti. Če je to sfera, ki ti je ljuba, gre lažje. Matej mi je namenil vlogo Adepta, v predstavo vstopam kot novinarka, ki sprašuje in posreduje podatke, kar je na neki način podobno temu, kar počnem pri svojem delu,« pravi in dodaja, da je bila predstava velikanski izziv tudi zato, ker se dogaja v svetu, ki združuje znanost in mistiko, številke in lepoto, zavedno in nezavedno.

»Obenem pa mi je v veliko čast, da lahko sodelujem s tako velikim igralcem, kot je Boris Cavazza. Bežno sva se poznala že od prej, saj je poročen s Ksenijo, ki jo poznam še iz Kopra. Takoj sva se ujela, podobno je bilo z Jožico Avbelj, še eno igralsko legendo. Oba sta polna pozitivne in ustvarjalne energije, obenem pa izjemno prijazna, odprta in tudi zabavna. Najprej sem imela precej 'rešpekta', saj sta oba izjemna igralca, vendar sta me sprejela z odprtimi rokami, od njiju pa se lahko samo učim,« pravi Darja.

prejšnji članek
Čas je za tradicionalno Martinovo pojedino
Kulinarika
Čas je za tradicionalno Martinovo pojedino
naslednji članek
Soproga Mihe Brajnika je visoka ženska
Svet slavnih
Soproga Mihe Brajnika je visoka ženska