Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ženo je moral kar trikrat zasnubiti

6. 1. 2019; 07.00
Avtor: T. J., Vklop
denzel washington 1-pauletta

S štiri leta starejšo Pauletto, s katero ima štiri otroke, je 25. junija proslavil že 35. obletnico zakona. foto: Profimedia

Denzel Washington je eden redkih hollywoodskih zvezdnikov, ki se lahko pohvalijo z dolgotrajnim zakonom. Čeprav se je nekajkrat govorilo in pisalo o tem, da je bil nezvest, je letos praznoval že 35. obletnico poroke.

Očka štirih otrok, ki bo dan po izidu Vklopa dopolnil 64 let, ima na zalogi veliko pohvalnih besed za svojo ženo, ki jo močno ljubi in spoštuje.

»Recept za popoln zakon ne obstaja. S Pauletto sem poročen že 27 let, a tudi midva imava, tako kot vsi, svoje vzpone in padce. To je težak posel, toda drug drugemu sva dala obljubo. Takrat o ljubezni še nisem vedel, kar bi moral, a oženil sem se z dekletom, ki je vedelo, kaj je ljubezen, in je to ljubezen znalo tudi deliti,« se glasi izjava, ki jo je pred osmimi leti dal sloviti ameriški igralec, režiser in producent Denzel Washington.

Postavni zvezdnik je vsekakor dovolj kompetenten, da govori o teh stvareh, saj se lahko pohvali z enim najdaljših hollywoodskih zakonov. Junija letos je s svojo življenjsko sopotnico namreč praznoval že 35. obletnico poroke. Poti do srca nekdanje prve spremljevalke miss Severne Karoline, ki je takrat nosila dekliški priimek Pearson, pa si ni utrl ravno z lahkoto, saj je kar dvakrat zavrnila njegovo ženitno ponudbo.

Njegov najstarejši otrok John David je nekoč igral ameriški nogomet, zdaj pa se preživlja kot igralec in filmski producent. foto: Profimedia

Na svoji poroki sta bila lačna

Denzel, ki bo 28. decembra dopolnil 64 let, in nekdanja igralka Pauletta sta se spoznala leta 1977, in sicer na snemanju televizijskega filma, biografske športne drame Wilma. Ljubezen med njima pa se ni rodila na prvi pogled in tudi preskakovanja iskric na začetku ni bilo, kar pa v Denzelovih očeh ni nič slabega ali neobičajnega: »Vsi, ki pravijo, da so že na prvi pogled vedeli, da gledajo ljubezen svojega življenja, preprosto lažejo. Ljubezen ni sprint, ampak maraton.« Ko sta v omenjenem filmu, v katerem sta oba doživela igralski prvenec, opravila to, za kar sta bila plačana, sta ubrala vsak svojo pot. Šele leto dni pozneje, ko sta se ponovno naključno srečala, sta se zaljubila in začela razmerje. »Zdel se mi je čeden, a zaljubila sem se v njegovo osebnost. Potem pa se mi je posvetilo, da to pravzaprav sploh ni slab paket,« je pozneje pojasnila Pauletta, ki pa očitno tudi po začetku razmerja ni bila prepričana, da je prav Denzel tisti moški, s katerim si želi preživeti preostanek življenja. Postavni zvezdnik jo je namreč kar dvakrat zaprosil za roko in obakrat dobil negativen odgovor. Na srečo pa se je tudi v njegovem primeru izkazalo, da gre v tretje rado, in 25. junija 1983 je vendarle uzakonil svoje razmerje. Kljub skladnemu in predvsem dolgotrajnemu zakonu pa se še danes ne moreta zediniti glede prvega zmenka. »Rekla vam bo, da je ona plačala račun na najinem prvem zmenku, jaz pa vam bom povedal, kaj se je v resnici zgodilo. Že prej sem vse plačal, potem pa sva se odločila, da bova šla domov s taksijem. Ko sem videl, kako daleč živi, se nisem želel prepirati, zato sem ji pustil, da plača taksi,« je v smehu razkril igralec, ki se med drugim lahko pohvali z dvema oskarjema in tremi zlatimi globusi, ter dodal, da sta na svoji poroki ostala lačna: »Bila sva tako zaposlena s pozdravljanjem svojih dragih gostov in fotografiranjem, da sva na koncu ostala brez hrane.« Poročni večer sta zaključila v lokalni gostilnici, kjer sta dobila ostanke zajtrka.    

Zaradi njega se je odpovedala igralstvu

Da sta v zakonu nadvse srečna, sta dokazala po 12 letih skupnega življenja, ko sta se odločila, da bosta obnovila poročni zaobljubi. To sta storila na slovesnosti v Južnoafriški republiki, ki jo je vodil nadškof Desmond Tutu, znan tudi kot aktivist na področju človekovih pravic in boja proti apartheidu. V zakonu sta se razveselila štirih otrok. Najstarejši, 34-letni John David, je nekdanji igralec ameriškega nogometa, 32-letna Katia je na prestižni univerz Yale diplomirala iz umetnosti, 27-letna dvojčka Olivia in Malcolm pa imata v žepu igralski diplomi univerze v Pensilvaniji. Nosilni steber družine je Pauletta, ki skrbi za to, da imajo vsi družinski člani redne stike. »Vse se začne z družinskim domom. Moji otroci so dobri ljudje. Niso popolni, so pa velikodušni, ponižni in dobri, in to po zaslugi moje soproge,« je dejal Denzel. S tem je dal veliko priznanje svoji dragi, ki se je nekoč prav tako ukvarjala z igralstvom, a se je odločila, da bo svoje življenje podredila družini. Še več, odločila se je, da bo moževa senca in da mu bo ves čas stala ob strani, tudi v zanjo zelo težkih trenutkih, ko bi marsikatero žensko razjedalo ljubosumje. »On je simbol seksa in o tem se prepričam vsakič, ko greva ven. Porivajo me in premikajo, da bi se mu približale. To res ni zabavno,« je nekoč odkrito povedala Pauletta, a je v isti sapi poudarila, da je to, da se okoli njenega moža sukajo številne oboževalke in kokete, niti najmanj ne skrbi, saj se vedno vrača k njej. Izjavila je, da ji celo laska, da je njen dragi tako zelo zaželen. »Absolutno vem, kdo je Pauletta. Moja mama me je tako vzgojila in Denzel me je oženil prav zaradi tega. Že od nekdaj sem prepričana o sebi in to je božja milost,« je dejala in vse skupaj še nekoliko podrobneje pojasnila: »Jaz živim s tem moškim. Vidim vse njegove vzpone in padce, vidim žalost, vidim vse, on pa dobro ve, da ima v meni varnost in oporo. To mu vliva dodatno moč in vem, da tega ne bo zlorabil. Za to lahko dam roko v ogenj!« Kljub silnemu odrekanju in osamljenosti, ki sta jo spremljala, ko je njen mož gradil zavidanja vredno kariero, pa Pauletta ne obžaluje svoje odločitve, da postane gospodinja. Prepričana je, da se njen srčni izbranec zaveda njenega žrtvovanja in ga tudi ceni. Po njenem sta njena podpora in brezpogojna ljubezen enako zaslužni za njegovo slavo kot njegova nadarjenost, Denzel pa ob tem v smehu dodaja: »Počnem vse, kar mi reče, in pri tem molčim. Vse, kar reče, je prav. Samo recite 'da' in vse bo v redu.«

Več v reviji Vklop št. 52, 27. 12. 2018.
prejšnji članek
Ne more brez njih?
Svet slavnih
Ne more brez njih?
naslednji članek
Luka Novak se vrača na male zaslone
Svet slavnih
Luka Novak se vrača na male zaslone
#obraziavenija
obraziavenija