stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Asli tudi v resnici tako dobra

29. 1. 2019; 08.00
Avtor: K.M.
Ibrahim Çelikkol in Bosta Birce Akalay

Birce Akalay in Ibrahim Çelikkol foto: pop tv

Birce Akalay v nadaljevanki Lepotica in zver upodablja dobrosrčno zdravnico Asli, ki v skoraj vsakem trenutku na prvo mesto postavlja druge. Predvsem svoje bolnike, za katere bi naredila resnično vse.

Pred dnevi pa je simpatična turška lepotica, ki navdušuje gledalce po vsem svetu, dokazala, da je svojemu liku v tem pogledu zelo podobna tudi v resničnem življenju.

Birce je namreč dan pred zdravljenjem v bolnišnici obiskala otroke, ki so zboleli za levkemijo. Tam pa je od zdravnikov izvedela več informacij o stanju bolnišnice, zdravstva in aparatur, ki so jim na voljo. Za nekatere sodobne naprave za zdravljenje v Turčiji recimo nimajo dovoljenja za uporabo, zato bolniki niso deležni najboljše oskrbe. Igralka je zato uporabila svoj Instagram, kjer ima več kot milijon in pol sledilcev, in tam zapisala: »Na onkologiji bi si pri zdravljenju morali pomagati z vrhunskimi napravami za rehabilitacijo, na žalost ta naprava še ni dobila licence. Stoji in čaka. Moja želja je, da se vi in pristojni organi lotite te zadeve. Ta naprava čaka že zelo dolgo, rešila pa bi lahko že več sto otrok, a je žal ne morejo uporabljati. Ne bodite brezbrižni.« Ob tem pa je še pojasnila, da je bila bolnišnica za otroke, ki jo je obiskala, vzpostavljena s prostovoljnimi donacijami.


S to potezo je igralka požela veliko navdušenje, ki je odmevalo po družbenih omrežjih ter turških in svetovnih medijih. Še enkrat je dokazala, da je tudi v resničnem življenju predvsem dobra oseba.

Birce v telenoveli Lepotica in zver upodablja uspešno zdravnico. foto: POP TV


Igralka je imela v življenju sicer kar nekaj težav v ljubezni, zato svojo energijo zdaj usmerja v drugačne projekte. Obožuje svojo družino in nečakinjo, o kateri je na družbenem omrežju zapisala, da je njena ljubezen. Zelo rada pa je obdana tudi z živalmi, o katerih pravi, da ponujajo resnično ljubezen.

prejšnji članek
Marko Potrč skupaj z zvezdo serije Larina izbira
Svet slavnih
Marko Potrč skupaj z zvezdo serije Larina izbira
naslednji članek
Damjan Murko skočil iz škatle in poskrbel za nepozabno presenečenje
Svet slavnih
Damjan Murko skočil iz škatle in poskrbel za nepozabno presenečenje