nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marko Mandić igra smrt

5. 2. 2019; 09.00
Avtor: M. V.
berlin7

Marko Mandić v novem nemškem filmu igra smrt. foto: Jieun Yi

Slovenski igralec v novem nemškem filmu, ki bo premierno prikazan na festivalu v Berlinu.

Leta 2007 je bil Marko Mandić na filmskem festivalu v Berlinu razglašen za vzhajajočo zvezdo, pred šestimi leti je blestel v dveh nemških filmih Zlato in Izgubiti razum, zdaj pa se tja vrača z novim nemškim filmom O Beautiful Night, ki je celovečerni prvenec režiserja Xaverja Böhma.

V glavni vlogi nastopa avstrijski igralec čilskih korenin Noah Saavedra, ki igra Jurija, ki kljub mladosti živi v neprestanem strahu pred smrtjo. Nočni napadi panike so zanj rutina, dokler ne sreča temačne osebe, ki trdi, da je Smrt. V vlogi Smrti pa nastopa Marko Mandić. Tako se začenja bizarno faustovsko popotovanje skozi noč, na katerem se Juri zaljubi, vendar bo moral pred zoro nekdo umreti.

Markova soigralca v filmu O Beautiful Night sta Vanessa Loibl in Noah Saavedra. foto: Jieun Yi


Mandić je o svoji nevsakdanji vlogi povedal: »V filmu sem Smrt (Der Tod), tip, ki poskuša ozdraviti glavnega junaka Jurija njegovega paničnega strahu pred koncem. Sooči ga z dejstvom, da je prišel ponj in da ima veliko srečo, ker se bosta lahko to zadnjo noč pred vstopom v smrtno večnost še neskončno zabavala. Na avdicijo na Dunaj sem prišel z dežnikom v roki. Nekje sem prebral, da bo zelo deževalo, a je bil sončen avgustovski dan. Ta dežnik, pa čeprav ga nisem imel v filmu, je najbrž tisto, kar ponazarja bistvo vloge. Tip, ki ga igram, je pripravljen na najslabše in ga prav zaradi nekega skrivnega aduta, ki naj bi ga imel v roki, ni strah ali pa se vsaj dela, da ga ni.«

prejšnji članek
Močni glasovi očarali
Svet slavnih
Močni glasovi očarali
naslednji članek
Gwyneth Paltrow v novi vlogi
Svet slavnih
Gwyneth Paltrow v novi vlogi
#nasazenazenska
nasazenazenska