hiša 5
Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto poplavljenih: »Cilj ni samo streha nad glavo«

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znane vse podrobnosti poškodbe Ilke Štuhec

26. 2. 2019; 11.42
Avtor: V.M.
ilka štuhec

Ilka Štuhec foto: STA

Ilkini predstavniki so sporočili, kakšno je njeno zdravstveno stanje.

"Podrobni pregledi prof. Niklausa Friedricha in iskanje več mnenj strokovnjakov v zadnjih dveh dneh so pokazali, da Ilka Štuhec po padcu v Crans Montani ne potrebuje operacije levega kolena. Kljub temu, da je letošnje sezone za dvakratno zaporedno svetovno prvakinjo zagotovo konec, je izogib operaciji vendarle zelo dobra in spodbudna novica z vidika okrevanja in povratka v svetovni pokal, pojasnjuje Tilen Lamut, Ilkin predstavnik za odnose z javnostmi. 

Stanje drugačno od prvih predvidevanj

Glede na zadnjo uradno diagnozo, ima Ilka močno raztegnjeno zadnjo križno vez v levem kolenu, ni pa prišlo do strgane zadnje križne vezi, kot je kazalo po sobotnem pregledu v Sionu. Kot so potrdili v Baslu, poškodb ni utrpela sprednja križna vez levega kolena, zaradi katere je Štuhčeva izpustila preteklo sezono.

"Ob padcu je Mariborčanka prejela tudi močan udarec v desno koleno, ki pa po nekaj dnevih že izgleda veliko bolje kot takoj po tekmi. Trenutno se čutijo tudi bolečine v gležnju, kar pa naj ne bi predstavljajo dolgotrajnejših težav."

Zakaj se za operacijo niso odločili?

Kot pojasnjuje predstavnik, je končna diagnoza veliko bolj obetavna kot izhodiščna. Ilka je v Baslu prejela posebno opornico, ki omogoča stabilnost poškodovanega kolena in hitrejše zaraščanje vezi. "Čez 14 dni bo vnovič potreben pregled v Baslu, v roku enega meseca pa bo jasno ali zdravljenje oziroma celjenje zadnje križne vezi poteka tako, kot je bilo predvideno. V kolikor bo viden napredek, operacija naposled dokončno ne bo potrebna. V kolikor se vse izteče po najboljšem scenariju, torej brez operativnega posega, ki je v primeru zadnje križne kolenske vezi zelo zahteven, se čas rehabilitacije predvidoma zmanjša za več kot polovico časa v primerjavi z rehabilitacijo po operativnem posegu. Zdravljenje močno raztegnjene vezi z opornico je svetovalo več strokovnjakov za to poškodbo, saj naj bi glede na izkušnje tovrsten pristop omogočil najboljše rezultate in hitrejši povratek."

prejšnji članek
Dermatologi svetujejo: to so izdelki za nego telesa, ki ji potrebujete
Moda&Lepota
Dermatologi svetujejo: to so izdelki za nego telesa, ki ji potrebujete
naslednji članek
Kako uspešna je bila vrnitev Maria Galuniča na male ekrane?
Svet slavnih
Kako uspešna je bila vrnitev Maria Galuniča na male ekrane?
#nasazenazenska
nasazenazenska