stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boleča resnica o tem, kako je prišel do mišic

21. 3. 2019; 09.15
Avtor: V.M.
Priljubljeni Marko Potrč je povezoval Europarkov koncert leta (Foto_Marko Pigac)

Marko Potrč foto: Marko Pigac

Marko Potrč ni zamahnil s čarobno paličico in si pričaral obilja mišic, od katerih mnogi ne morejo umakniti oči. In jezikov. No, in prav zaradi slednjih se je namenil razkriti, kaj se pravzaprav skriva za njegovo podobo in rezultati, ki gredo mnogim v nos …

»Ti si pa kar naenkrat ful natreniran,« takšnih in podobnih stavkov je mnogokrat deležen Marko Potrč, ob čemer ga prime, da bi dlan potopil v obraz. Ali obraz v dlan, saj ni pomembno.

»Danes spet en tak moment. Pa sem rekel, dajmo motivacijo tistim, ki imajo tovrstno predstavo v glavi. Glejte, do tega prideš tako, da se odločiš in cilju brezkompromisno slediš. V mojem primeru zadnjih pet let (to ni kar naenkrat). Tudi, ko so prišle kakšne poškodbe. Takrat pametno, a vseeno brez popuščanja. S tem, da je podlaga vrsta različnih športov skozi vse življenje. Ampak zadnjih 5 let res ekstra na trdo. Vem, nismo vsi enaki in vsem to ne gre skozi. Absolutno razumem,« se je odločil spletne prijatelje razsvetliti Marko. In da bi si slednji lahko jasno predstavljali, kaj vse to pomeni in kakšno odrekanje ter napore zajema njegov način življenja, je v nadaljevanju razkril, kako poteka njegov delavni dan in natrpan urnik, tekom katerega marsikomu ne bi prišlo na misel, da bi se ukvarjal z zdravim življenjskim slogom.

»Do tega se pride recimo tako, da si v hotelu na Madžarskem, kjer imajo super fotelje in dobro kavo v lobiju, ti pa greš v majhen, na videz brez vezen fitnes in vseeno najdeš pot, da narediš konkreten trening. Imajo super sladice in drugo pekovsko pecivo za zajtrk, ti pa uživaš v ustreznem/zdravem zajtrku (tisto rjavo so šampinjoni, mimogrede). Potem greš po obveznostih tam. Naslednji dan si že na Hrvaškem in snemaš The Fittest Family. Od zgodaj zjutraj. Tudi tam pred snemanjem za zajtrk ne ješ mufinov in raznih sladkih namazov, temveč mešana jajčka z zelenjavo. Ko je pavza za kosilo in gredo vsi jest v miru, ti odtečeš 5 km, nato šele kosilo, ampak imaš časa precej malo, zato hitro poješ piščanca in zelenjavo, ko drugi bašejo lazanje in testenine s smetano, pa pičiš dalje delat. Kaj hočem povedat? Ne iščeš izgovorov, zakaj ne moreš jest pravilno, ali zakaj ne moreš trenirat. Zdrava hrana in trening je tvoj način življenja. Za to, če je le možno, najdeš čas. Kot bi imel svežo ljubezen in nekje nekako boš že našel pot do tega, ne pa iskal izgovore. To je edini način,« je svetu pokazal ne tako bleščečo plat medalje Potrč in za konec pripomnil, naj mu ljudje ne bodo nevoščljivi, nenazadnje lahko slednje dosežejo tudi sami.

View this post on Instagram

“Ti si pa kar naenkrat ful natreniran.” Ta in temu podobni stavki me pripravijo do klasičnega #facepalm Danes spet en tak moment. Pa sem rekel, dajmo motivacijo tistim, ki imajo tovrstno predstavo v glavi. Glejte, do tega prideš tako, da se odločiš in cilju brezkompromisno slediš. V mojem primeru zadnjih 5 let (to ni “kar naenkrat ). Tudi, ko so prišle kakšne poškodbe. Takrat pametno, a vseeno brez popuščanja. S tem, da je podlaga vrsta različnih športov skozi vse življenje. Ampak zadnjih 5 let res extra na trdo. Vem, nismo vsi enaki in vsem to ne gre skozi. Absolutno razumem. Ampak, do tega se pride recimo tako, da si v hotelu na Madžarskem, kjer imajo super fotelje in dobro kavo v lobiju, ti pa greš v majhen, na videz brezvezen fitnes in vseeno najdeš pot, da narediš konkreten trening. Imajo super sladice in drugo pekovsko pecivo za zajtrk, ti pa uživaš v ustreznem/zdravem zajtrku (tisto rjavo so šampinjoni, mimogrede ). Potem greš po obveznostih tam. Naslednji dan si že na Hrvaškem in snemaš #TheFittestFamily Od zgodaj zjutraj. Tudi tam pred snemanjem za zajtrk ne ješ mufinov in raznih sladkih namazov temveč mešana jajčka z zelenjavo. Ko je pavza za kosilo in gredo vsi jest v miru, ti odtečeš 5km, nato šele kosilo, ampak imaš časa precej malo, zato hitro poješ piščanca in zelenjavo, ko drugi bašejo lazanje in testenine s smetano, pa pičiš dalje delat. Kaj hočem povedat? Ne iščeš izgovorov, zakaj ne moreš jest pravilno, ali zakaj ne moreš trenirat. Zdrava hrana in trening je tvoj način življenja. Za to, če je le možno, najdeš čas. Kot bi imel svežo ljubezen in nekje nekako boš že našel pot do tega, ne pa iskal izgovore To je edini način. Zato ne bit fouš. You can do it!

A post shared by Marko Potrč (@markopotrc) on

prejšnji članek
Tako se je zvezdnik Istanbulske neveste odzval na govorice o ločitvi
Svet slavnih
Tako se je zvezdnik Istanbulske neveste odzval na govorice o ločitvi
naslednji članek
Franko Bajc v bitki s samim seboj
Svet slavnih
Franko Bajc v bitki s samim seboj