Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Kavčič zvezda serije Sence nad Balkanom!

2. 4. 2019; 08.30
Avtor: Vesna Meško
miha kavčič sence nad balkanom

Čakanje na snemanje ... foto: Osebni arhiv

No, ne le Miha Kavčič, v priljubljeni srbski nadaljevanki Sence nad Balkanom bo namreč nastopila celotna pevska zasedba Sestre. Miha nam je zaupal kar nekaj zanimivosti iz zakulisja snemanja …

Da je bilo noro zabavno, mi hiti pripovedovati Miha in da je zelo ponosen, ker je imel čast postati del tako priljubljene zgodbe. In kaj vse se je dogajalo, kako je potekalo snemanje, se je tam pripetilo kaj nenavadnega? Huh, seveda, tam kjer je Miha, zagotovo ni nikoli dolgčas – bi verjeli, da so za jim po garderobi tekali s kleščami? Ja, tako je, ampak o anekdotah iz snemanja nekoliko kasneje …

Vsem dobro znane Sestre so odpotovale v Beograd, kjer jih je čakalo tri dnevno snemanje. Kot bomo lahko videli septembra, so nastopile v eni epizodi, za snemanje katere je bilo potrebno kar veliko dela in potrpežljivosti. »Sestre nastopamo kot Sestre, smo lepo preoblečene v punce in imamo svojo točko. Res komaj čakam, da vidim, kako bo to videti na malih ekranih! V Beogradu smo bili tri dni, mislil sem, da bom imel dovolj časa, da si grem še malo na okrog pogledat mesto, ampak za vse te načrte ni bilo časa, saj smo bili nekako na relaciji hotel set - hotel set. Bilo je precej naporno, ampak moram reči, da se splača potrpeti, da imaš oblečen kostum Alana Hranitelja, pa da si tako lepo urejen in nenazadnje, da si na setu s takšnimi legendami, kot je Dragan Bjelogrlić, ki je potem letel še z nami nazaj v Ljubljano,« je pojasnil Miha in pripomnil, da je bila na poti v Beograd na letalu Senidah.

Utrinek iz zakulisja. foto: Osebni arhiv

In kaj vse se je dogajalo v zakulisju snemanja? Da hrana ni bila tako okusna kot doma, pove in da je bilo zelo veliko čakanja, kar ne bi bilo tako nadležno, če na sebi ne bi imel neudobnih oblačil. »Na setu smo jedli polnjene paprike. In sem bil malo razočaran, ker moja mami naredi veliko boljše,« se smeji Miha in nadaljuje, da so morali res dolgo čakati, da so prišli na vrsto za snemanje. »Oblečen sem imel korzet, seveda močno zatisnjen. Govoril sem si, 'saj bom zdržal, saj bom zdržal,' pa je minila ena ura, nato še druga in ravno, ko ni šlo več in sem korzet slekel, zaslišim: 'Ej, zdaj ste vi na vrsti!' Ja bravo,« se je ob spominih od srca nasmejal Miha.

Poleg omenjenega, so doživeli tudi bolj zanimive reči, Sestre so bile namreč na snemanju prava atrakcija, ki je posebej veliko zanimanja vzbudila pri statistih. »Slednjim seveda ni bilo jasno, kdo smo mi za eni tipi, oblečeni v ženske. Nekateri so bili kar malo šokirani. Toda čez čas se je zgodila sprememba, nekateri so se namreč celo malo opogumili in koketirali z nami. Tako da … kar zanimivo,« pokima Miha.

Se je pa pripetila tudi precej neprijetna situacija, ki bo Mihu zagotovo ostala v spominu kot prigoda, ob kateri se danes dodobra nasmeji. No, čeprav mu takrat res ni bilo do smeha. In kaj se je zgodilo? Saj veste, da ima Miha v nosu piercing, kane? Ker tovrstno okrasje ne spada v obdobje zgodbe serije, torej v 30. leta, je produkcija zahtevala, da uhan odstrani. Vse lepo in prav, a kaj, ko se je pri odstranjevanju piercinga močno zapletlo. »Uhana nismo mogli dobiti iz nosu. To je bila cela scena! Vsi so bili okrog mene, prišel je tudi Bjelogrlič, ki je potrdil, da ga je žal potrebno odstraniti. Poskušal sem, pa nikakor ni šlo. Norel sem, nos sem imel že čisto rdeč in potem so prišli na plan z idejo, da bomo poskusili še s kleščami. Pa tudi to ni šlo,« je pojasnil in na vprašanje, kako se je prigoda razpletla, presenetil z odgovorom, da je na koncu le ugotovil, kako se uhanček razklene. »Patent je bil zelo preprost, namesto odvijanja, je bilo potrebno bunčico le iztakniti,« je odkimal z glavo Miha, ki ga boleča izkušnja ni odvrnila od nošenja uhančka v nosu.

prejšnji članek
Huda izguba v družini Natalije Gros
Svet slavnih
Huda izguba v družini Natalije Gros
naslednji članek
Tekmovalec tako plašen zaradi trpinčenja
Svet slavnih
Tekmovalec tako plašen zaradi trpinčenja