stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tekmovalec tako plašen zaradi trpinčenja

2. 4. 2019; 07.45
Avtor: V.M.
MasterChef Slovenija 16

Organizator poslovanja v gostinstvu in turizmu Tomaž Zevnik (30 let, Nova Cerkev) foto: Marko Vavpotič, M24.si

Tekmovalca kuharskega šova MasterChef Slovenija Tomaža Zevnika spoznavamo ravno v obdobju, ko doživlja celostno preobrazbo. Ne le, da je izgubil zajetno številko kilogramov, odločen je, da se tudi osebnostno prelevi v samozavestnejšega moškega.

Ste tudi vi opazili, da je Tomaž Zevnik nadvse plašen in nesamozavesten? Kot je razkril ustvarjalcem oddaje MasterChef Slovenija, strah izvira iz preteklosti, ki je na njem pustila globoke rane. Kot mladostnik je bil namreč trpinčen s strani vrstnikov, ki so si ga privoščili v času, ko je imel težave v družini. Ker se je v tem obdobju precej poredil, imel težave z učenjem in ker je za namenček še dislektik, se je mladini zdel odlična tarča za posmehovanje in izživljanje.

Da je čas za spremembe, se je odločil pred šestimi leti, ko je v svoj vsakdan vpeljal zdrav življenjski slog in se poslovil od odvečnih kilogramov.

"S skavti smo šli na državno srečanje skavtskih voditeljev in smo šli malo naokoli in sem videl, da imajo kilogrami posledice na mojem zdravju. Poleg tega sem opazil, da se je moja punca spreminjala, premikala naprej, jaz pa sem bil še vedno na mestu, in sem začel delati na sebi," je dejal Tomaž in pojasnil, da je začel se je zdravo prehranjevati in teči.

Sedaj je kot kaže nastopil drugi del preobrazbe. Sodelovanje v napetem in napornem kuharskem tekmovanju ga bo zagotovo utrdilo, pregnalo strah pred neznanim in iz njega zvabilo samozavestnejšo naravo.

Tomaž Zevnik

Tomaž Zevnik foto: POP TV

prejšnji članek
Miha Kavčič zvezda serije Sence nad Balkanom!
Svet slavnih
Miha Kavčič zvezda serije Sence nad Balkanom!
naslednji članek
Mama Hafner je rodila oba!
Svet slavnih
Mama Hafner je rodila oba!