Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na Evroviziji zmagal letošnji favorit, Slovenca 13

19. 5. 2019; 07.00
Avtor: K.M.
duncan l

Duncan je Nizozemski pripel Evrovizijo 2020 foto: Thomas Hanses

Zala in Gašper sta dosegla solidno uvrstitev, stavnice pa se pri napovedi zmagovalca niso motile.

Na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije v izraelskem Tel Avivu je zmagala Nizozemska, ki je s pevcem Duncanom Laurenceom tudi veljala za letošnjega favorita. Žirije in gledalce po Evropi je prepričal z osebnoizpovedno pesmijo Arcade. Slovenija se je z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom ter pesmijo Sebi uvrstila na 13. mesto.

25-letni Duncan Laurence je bil napet vse do samega konca. Glasovi žirije mu niso bili pretirano naklonjeni, je pa zato prepričal publiko, ki mu je namenila dovolj glasov, da je na koncu osvojil evrovizijski mikrofon. S tem pa je Nizozemski priskrbel že četrto evrovizijsko zmago. Laurence je takoj po zmagi povedal. "To je za velike sanje, to je za glasbo na prvem mestu, vedno."

Na drugo mesto se je uvrstila Italija, na tretje pa Rusija. Zala in Gašper sta osvojila odlično 13. mesto, ki je tudi najboljša slovenska uvrstitev, odkar Evrovizija poteka v treh večerih. Slovenska predstavnika za ta Val 202 takoj po finalu podala tudi prvo izjavo, v kateri sta povedala, da sta zelo zadovoljna. Glede nastopa sva vesela in ponosna, glede ostalih stvari pa sva se tudi veliko naučila. "To je ena najboljših izkušenj v mojem življenju," je povedala Zala, Gašper pa je dodal, da je vesel, da sta dosegla tak rezultat in pa, da je zadovoljen tudi s končnim zmagovalcem. 

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Zamenjajte družbo
Horoskop
Dnevni horoskop: Zamenjajte družbo
naslednji članek
Nepričakovana poteza Demi Lovato
Svet slavnih
Nepričakovana poteza Demi Lovato