zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Učiteljica iz Podkuma navdušila s prav posebno rock skladbo

4. 7. 2019; 06.00
Avtor: V.M.
nina jelen

Priljubljena in spoštovana učiteljica Nina Jelen. foto: Osebni arhiv

Nina Jelen, večkrat nagrajena učiteljica iz Podkuma, je skupaj z dvema prijateljema iz mladosti ob zaključku šolskega leta izdala ekoskladbo »Rockajmo za naš planet«. Svoje glasove za skladbo je posodilo kar 25 učencev in 3 učiteljice zagorske podružnične šole v Podkumu.

Nina Jelen, večkrat nagrajena učiteljica iz Podkuma, je napisala besedilo za skladbo in naredila video posnetke in montažo. Primož Jelševar, vodja dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov, je odigral bobne in prevzel snemanje ter glasbeno produkcijo, melodijo pa je napisal pevec, kitarist in tekstopisec Jure Jurca, ki ustvarja pri duetu Vagabunda in Metallica tribute bandu - Unforgiven 4, in je za pesem odigral tudi kitarske vložke.



Okoljevarstvena tematika iz pesmi nagovarja predvsem mlade, pa tudi starejše, da vsak dan mislijo na svoje okolje in planet. Poslušalce vzpodbuja naj bodo pozorni pri nakupih, naj kupujejo, kar res potrebujejo, naj se zavedajo, da se utapljamo v velikih količinah plastike in da je prihodnost našega planeta odvisna predvsem od naših vsakodnevnih odločitev.

Pa kar priisluhnimo in si poglejmo, kaj so ustvarili ...

prejšnji članek
Maja Založnik nadomestila Beyonce
Svet slavnih
Maja Založnik nadomestila Beyonce
naslednji članek
Zakaj je bila Jerica Zupan sredi pšenice zgoraj brez?
Svet slavnih
Zakaj je bila Jerica Zupan sredi pšenice zgoraj brez?