Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Gorenc: 'Dogajanje je šlo predaleč!'

23. 8. 2019; 12.00
Avtor: V.M.
Natasa Gorenc4

Nataša Gorenc foto: Dušan Dikič Lajovic

Osebna trenerka Nataša Gorenc skuša predramiti vse tiste, ki so se ujeli v pasti nenehnega iskanja potrditev lastne vrednosti. Zakaj meni, da je vse skupaj šlo predaleč?

Cenjena osebna trenerka Nataša Gorenc v zadnjem obdobju sledilce pogosto navdihuje s svojimi zapisi, tekom katerih na plan izlije svoje misli o ljudeh, odnosih in življenju. Tokrat se je dotaknila zanimive teme, ki morda mnogim ni ravno povšeči, a opisuje problematiko, v katero so se ujeli zlasti posamezniki, ki iščejo potrditve na družbenih omrežjih.

»Včasih imam občutek, da živimo v dobi, kjer ljudje stalno potrebujejo, da jih nekdo hvali! Da jim nekdo kima! Da jim nekdo laska! Jih motivira s ploskanjem! Samo tako se počutijo potešene. Uspešne! Ker drugače se jim samopodoba raztrešči na tisoč kosov. Kot da se ne bi znali sami zavedati svoje lastne vrednosti! Logično in človeško je, da pohvala dobro dene! Da nas za kratek čas malce povzdigne in napolni. Nam da krila! Ampak pazi ... za kratek čas! Dogajanje sedaj je šlo pa res predaleč! Hvaljenje vsega povprek pa res ni ok. Če si nekdo ne zasluži, si pa tudi ne. Lajk for lajk, follow for follow al kako?! Tudi če je vsebina totalno brezvezna. Pač če ona tebi komentira, da si hudaaa, moraš pa nujno nazaj al kako?!

Nataša se v nadaljevanju dotakne tudi svojega poklica, opaža namreč, da se omenjeni trend pojavlja tudi v trenerskih vodah, kjer je strankam dovoljeno vse, medtem ko morajo trenerji komunikacijo zaviti v vato, da ne bi bil kdo užaljen.

»Meni je mama, po rodu iz Vojvodine, vedno ko sem se zredila kakšno kilo, to vrgla naprej, češ pazi, da ne bo šlo predaleč. Ali pa da imam preveliko rit. Zdaj ji vsaj lahko rečem, da so moderne. Pa za to nisem imela travm ali slabe samopodobe. Celo nasprotno. Sem pa za svoje telo vedno garala in tako bo do konca življenja. Ker je moje in ga spoštujem,« poudarja Nataša, ki pri ljudeh ceni marljivost, trdo delo, iskrenost in prizemljen pogled na svet.

Za konec je v zapisu skušala v spletni publiki prebuditi zavedanje, zakaj iskrenost ni odraz nesramnosti, pač pa odziv nekoga, ki mu je mar.

»Saj še nekako gre ... življenje v lažnih besedah! Dokler ne gre kaj fino narobe, oziroma tako daleč, da boste še kako cenili realen nasvet! In iskrenost okoli vas! Tudi če ne bo tako lepo in izbrano ubesedičena! Ker pravi ljudje okoli vas ne ovinkarijo! Ker vam hočejo dobro! Za razliko od prodajalcev lažnih občutkov! Cenite sebe in hitro boste uvideli kdo je "fake" in kdo je "real thing"! In ja, sami sebi ste lahko super motivacija in inspiracija! So "go for it"!«

prejšnji članek
Osvojil je Instagram, brez njega ne gredo več na pot!
Svet slavnih
Osvojil je Instagram, brez njega ne gredo več na pot!
naslednji članek
Tako se na letošnji Kmetiji umivajo kmetje!
Svet slavnih
Tako se na letošnji Kmetiji umivajo kmetje!