Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Koga objema Vili Resnik?

1. 9. 2019; 09.00
Avtor: V.M.
vili-resnik, moj-objem

Na snemanju videospota za pesem Moj objem. foto: Osebni arhiv

Vili Resnik predstavlja videospot za novo pesem 'Moj objem'.

Po izjemnem uspehu skladbe 'Diham zate', Vili Resnik, z edinstvenim in prepoznavnim vokalom, kot tudi neizmerno energijo, ne počiva. Kot je naznanil že pred časom, v zadnjih poletnih dnevih vstopa v novo glasbeno življenje, saj bodo prihajajoče skladbe malo drugače zapakirane, še vedno pa bo utrip in način interpretacije ostal nespremenjen, prav tak kot jo imajo ljudje radi pri njem.



O novi skladbi je glasbenik povedal: ''Moj objem je izredno močna pesem, z neizmerno veliko ljubezenske konotacije. Mene se je res dotaknila. Ljubezni, ki jih spiše življenje so različne. Ta se mi zdi takšna, da vsakemu poslušalcu prepušča malce svobode kjer bi jo slednji želel; srečno ali nesrečno - v resnici pa mi je ljubša tista, ki pušča stvari odprte – v zraku. Tako kot videospot,'' in video podobi še dodal: ''Res smo se potrudili s celo ekipo in ni nam bilo vseeno kaj damo iz rok. Po tolikih letih mojega glasbenega ustvarjanja, se mi zdi, da sem v fazi, ko mi je res pomembno kaj bo ostalo za menoj. Pesem ima posebno mesto pri meni; ekipa pa je bila krasna. V resnici smo se veliko pogovarjali o vsem in res upam, da bo ljudem všeč tako kot je meni in mojim najbližjim.''

Na snemanju videospota za pesem Moj objem. foto: Osebni arhiv

Pod izjemno subtilno besedilo skladbe se podpisuje Lunaček Rok, ki se je skupaj s Krešimirjem Tomcem napisal tudi melodijo, slednji pa je poskrbel tudi za aranžma in produkcijo.



O sodelovanju z izjemnim slovenskim glasbenikom sta avtorja skladbe delila skoraj enotno misel o Resniku in novi skladbi. ''Vili Resnik je eden tistih interpretov pri nas, ki je hočeš nočeš zapisan v podzavest naroda. Od nekdaj se mi je zdel enkraten vokalist, priznam pa, da me je tole njegovo ''novo življenje'' in nova glasbena smer navdušila. Še govorimo o tisti ljudski patini, pri tem pa je zgodba zapakirana v drug, modernejši zvok, ki ga je tako lepo oblikoval Krešimir Tomec,'' je povedal Lunaček Rok, medtem ko je Krešimir Tomec še dodal: ''Gre za izredno pitno skladbo, ki nosi veliko mero nostalgije, česar smo pri Resniku vajeni, a morda tokrat na še bolj direkten in bolj poglobljen način. Ljubezen je tukaj res v ospredju; tako solze kot smeh. Zagotovo bo pobožala ljudi.''

Zgodba videospota je preprosta, a pušča odprt konec; se akterja v ljubezenskem viharju najdeta ali ne? So vse skupaj le sanje, ki so že zdavnaj mimo in ujete v času in gre zgolj prazno upanje; ali pa je zgodba zares nekaj, kar se zgodi in ne zgolj utrinek.

Za krasno video podobo je poskrbela ekipa  je nastala pod taktirko ekipe Globus videos pod režijsko taktirko Žige Gjura.

   

prejšnji članek
Jana Morelj ima zahtevno 'šefico'
Svet slavnih
Jana Morelj ima zahtevno 'šefico'
naslednji članek
Jok in solze: Nadin prikrila resnico in izgubila priložnost
Resničnostni šovi
Jok in solze: Nadin prikrila resnico in izgubila priložnost