stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ljubil je žensko, sedaj je srečen z moškim

13. 9. 2019; 09.15
Avtor: Vesna Meško
rene-in-nejc

Nejc in Rene foto: Osebni arhiv

Rene Žunič je simpatičen in marljiv mladenič, oče skoraj 11-letnega Reneja Ryana in partner Nejca Reka, ki ga poznamo iz resničnostnega šova Bar. Rene je bil v razmerju z žensko 12 let, vse dokler nista spoznala, da skupaj ne zmoreta več kovati sreče. Tri leta kasneje je Rene sklenil sneti okove pričakovanj družbe in svobodno zadihati tako, kot čuti v svojem bistvu.

Njegovo ime je Rene, star je 35 let in zadnje obdobje življenja preživlja tako, kot si zaradi predsodkov družbe poprej nikoli ni upal. Pravzaprav njegov vsakdan ni tako drugačen kot pred leti, ko si je ustvaril družino z žensko, le na njeno mesto je stopil moški, s katerim sedaj počasi in preudarno krojita prihodnost. Je njegova zgodba nenavadna? Morda. A hkrati odstira pogled na čustva in svet istospolno usmerjenih posameznikov, ki si zaradi strahu pred nesprejemanjem družbe ne upajo sneti maske.

Vabljeni k branju iskrenega klepeta ...

Rene s sinovo mamo sta bila v razmerju okoli 12 let. Skupaj sta preživela lep kos življenja. Ste jo ljubili ali je bilo to razmerje iz vaše strani ustvarjeno, da bi ustrezali okvirjem družbe?

Ljubezen do moje nekdanje partnerice je bila resnična, iskrena in lahko še dan danes trdim, da sem jo takrat ljubil in sem še vedno hvaležen, da sem jo lahko spoznal in da nama je tedanja najina ljubezen podarila največje bogastvo v mojem življenju, mojega sina.

Zakaj sta se razšla?

Sčasoma so se najine poti začele križati in nisva uspela najti skupne poti nazaj, zato sva se odločila, da se sporazumno razideva. Od ločitve najine skupne poti so minila tri leta.

Kasneje je sledil preobrat. Odločili ste se, da si boste prisluhnili. Kako so se na razkritje, da imate fanta, odzvali vaši domači?

Moji starši so razkritje sprejeli odprtih rok. Najbolj so mi v spominu ostale mamine besede, ki so bile sledeče: »Če imaš resnično rad svojega otroka, ga sprejmeš z vsemi stvarmi«. Prav tako so mojo usmerjenost in zvezo z Nejcem zelo pozitivno sprejeli moja sestra in ostali bližnji sorodniki.

Nejc in Rene s sinom. foto: Osebni arhiv

Kaj pa nekdanja partnerica in seveda sin?

Tudi bivša partnerica je mojo drugačnost sprejela in naju podpira že zaradi tega, ker tudi moj sin lepo sprejema najino partnerstvo. Pravzaprav je ponosen na svojega atija in Nejca, na najino razmerje pa gleda tako neobremenjeno, da ne razume, zakaj nekateri ljudje ne sprejemajo drugačnosti, ob vsem tem pa znajo še žaliti, čeprav jim nihče nič noče.

Pa je deček morda v šoli in na splošno med vrstniki deležen neprijetnih odzivov?

Do sedaj ni bilo nobenih težav v zvezi s tem. V veliki meri pa je odvisno, kako se bodo otroci odzivali na drugačnost od same vzgoje staršev.

Kdaj ste pravzaprav spoznali, da čutite naklonjenost do istega spola?

To sem v sebi spoznal že v pubertetniškem obdobju, vendar se nisem upal zaupati nikomur, ker je bil to takrat še večji tabu, kot je danes. V življenju me vodi misel: živi in pusti živeti človeka, pa kakršenkoli že je. Sprejemaj drugačnost. S tem ne mislim zgolj na spolno usmerjenost, pač pa tudi na vero, raso, itd.

Iz strahu pred mnenjem okolice ste se torej trudili vzpostaviti čustveno in telesno razmerje z dekleti. Pa ste že tedaj preizkusili, kako je biti v istospolnem razmerju?

Ja, ampak moram poudariti, da nikoli, tudi če sem bil v zvezi s fantom, nisem bil istočasno v zvezi s punco, saj sem mišljenja, da ga ni hujšega, kot pa izkoriščati zaupanje druge osebe, torej nikoli nisem sedel na dveh stolih hkrati.

Nejc in Rene foto: Osebni arhiv

Okusili ste družinsko življenje s partnerko in otrokom. Na prvi pogled bi rekla, da se vam je življenje močno spremenilo. Pa se je res? Iz objav, ki jih z Nejcem nizata v spletnem dnevniku Rainbow Kings je namreč moč videti, da tudi trije fantje odlično funkcionirate kot družina.

Zame se družinsko življenje pravzaprav ni kaj dosti spremenilo. Spremenilo se je le v tem, da sedaj živim svoje družinsko življenje z Nejcem in mojim otrokom. Zame so vedno obstajale različne vrste družin (moški z moškim, ženska z žensko ter moški z žensko). Kot družina zelo dobro funkcioniramo, se dopolnjujemo, učimo drug drugega, sprejemamo in spoštujemo sebe ter druge, uresničujemo želje in cilje. Živimo vsakdanje življenje, ne glede na to, da smo v družini trije fantje.

Ste zadovoljni, ker ste zbrali pogum in si dovolili poiskati srečo?

Sem hvaležen in srečen, zlasti, ker vidim, da je moj sin sprejel mojo drugačnost. Že po samih sinovih izjavah, da je ponosen name, in da je srečen v naši družini, vem, da sem se dobro odločil. Pa ne le to, ob vsem tem, kako se odziva na svet okoli sebe tudi vidim, da sem ga vzgajal zelo razumno, korektno. Tudi to je nenazadnje dokaz, da je bila pot, ki sem jo ubral pri vzgoji, pravilna.

prejšnji članek
Je zmagovalka MasterChefa že zapustila Kmetijo?!
Resničnostni šovi
Je zmagovalka MasterChefa že zapustila Kmetijo?!
naslednji članek
Zmago Jelinčič: 'Uničila je družino'
Svet slavnih
Zmago Jelinčič: 'Uničila je družino'
#obraziavenija
obraziavenija