Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Roglič postal kralj spleta!

16. 9. 2019; 05.00
Avtor: V.M. / STA
Primož Roglič

Primož Roglič foto: Profimedia

Primož Roglič ne le kralj Madrida, temveč tudi kralj spleta! S čestitkami ga niso navdušeno pospremili le njegovi goreči domači navijači, deževalo je namreč iz vseh vetrov ...

Slovenski kolesar Primož Roglič je kot prvi Slovenec osvojil dirko po Španiji. Njegovo zmagoslavje na Vuelti, ki ga je s tretjim mestom dopolnil mladi Tadej Pogačar, je na družbenih omrežij sprožilo poplavo čestitk. Tako od športnih kolegov, zvez, klubov kot političnih strank, politikov in drugih znanih oseb. Vsi so enotni: 'Rogla je kralj Madrida!'

Čestitkam so se pridružili številni nogometaši, nogometni klubi, smučarji, smučarski skakalci Peter Prevc, Žiga Jelar, Robert Kranjec in drugi, izjemne predstave slovenskih kolesarjev niso pustile ravnodušnega niti košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, ki je na Twitterju zapisal: brez besed. Čestitke obema! @rogla @tamaupogi !! #mislovenci

Nekdanji kolesarski zvezdnik Bradley Wiggnis, zdajšnji komentator športne mreže Eurosport, je za Rogliča ob številnih presežnikih med drugim dejal: On je absolutni gentleman tega športa!

Navdušenosti ni mogla skriti niti smučarska šampionka Ilka Štuhec, ki je zapisala: ijaaaaaaaa!!! toooo legenda! globok poklon in uživaj yaaaaaasssss!! legend!! bow down, enjoy.

Nekdanji boksar Dejan Zavec je pohvalil Rogličevo vztrajnost, jekleno voljo in zmagovalno miselnost: Globok poklon prvaku! @rogla = sinonim za vztrajnost, jekleno voljo in zmagovalno miselnost. Bravo, Šampion.

Primož Roglič foto: Profimedia

Kolesarskemu šampionu so se po nedeljski zmagi proti Turčiji na domačem evropskem prvenstvu poklonili tudi slovenski odbojkarji, ki so v zrak dvignili velike črke, ki so izpisale: Bravo, Rogla, Pogi.

Za svojega so Rogliča, nekdanjega smučarskega skakalca, vzeli tudi pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) in mu tudi po slovensko čestitali: Od smučarskega skakalca do kolesarskega šampiona! Čestitke!

Prav tako so mu od srca čestitali pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) ter tudi organizacijski odbor Planice, ki je čestital vsem slovenskim kolesarjem, ki so se tri tedne borili na Vuelti: Čestitke @rogla za zgodovinski uspeh! Ponosni tudi na @TamauPogi in vse naše, ki so se 3 tedne borili v Španiji!

Ob velikem uspehu so čestitke padale tudi z večine slovenskih političnih strank in na družabnih omrežjih dejavnih politikov, na svojevrsten način je slovenskima junakoma Vuelte čestital tudi predsednik Borut Pahor, ki je na Twitterju zapisal: Leteča Rogla zadela Madrid STOP Za njim še Pogačar STOP Slovenija od veselja nori NONSTOP.

prejšnji članek
Eva Boto se je tako veličastno poslovila od poletja
Svet slavnih
Eva Boto se je tako veličastno poslovila od poletja
naslednji članek
Tako boste zagotovo dobili službo
Moda&Lepota
Tako boste zagotovo dobili službo