stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako v resnici poteka snemanje oddaje Znajdi se!

2. 10. 2019; 08.30
Avtor: Vesna Meško
znajdi-se

Znajdi se z Gorko Berden foto: Planet TV

Je tudi vas navdušila Planetova razvedrilna oddaja z odbito skrito kamero in čudaškimi nalogami, ob katerih si človek ne more kaj, da ne bi planil v glasen krohot? Potem pa vas zagotovo zanima, kako se vse skupaj odvija, kajne? Izvolite, dragi bralci, vabljeni v zakulisje, na klepet z režiserjem Venom Jemeršićem, ki je razkril tudi tisto, kar bi moral zadržati zase ...

Priznam, že ob ogledu prve oddaje sem si zaželela, da bi lahko na vroči stol sedla sama in z vso kreativnostjo, ki jo premorem, preizkusila, koliko potrpljenja premore moj sogovornik. Ali sogovornica. Slednje bi bilo nemara bolje, moj dragi življenjski sopotnik bi me namreč zagotovo že pri drugi nalogi odnesel iz lokala.

Pa se je v oddajo sploh moč prijaviti? Kako pravzaprav vse skupaj poteka? Na Planetu so s prstom pokazali na režiserja Vena Jemeršića, češ da bom pri njem izvedela vse, kar me zanima. Pa sem ‘potrkala na vrata’, nenazadnje zagotovo tudi vas zanima, kaj tiči v ozadju najbolj čudaške skrite kamere. 

Vabljeni k branju intervjuja, tekom katerega boste med drugim izvedeli, da odzivi sodelujočih zajadrajo tudi v bolj resnejše vode.

Ven Jemeršić foto: Marko Vavpotič, M24.si

Doslej smo lahko videli, da se je skrita kamera odvijala v različnih lokalih. Boste gostovali po vsej Sloveniji?

Trenutno smo posneli celoten material za prvo sezono. Če bomo šli v drugo sezono se zna zgoditi, da obiščemo tudi katero drugo mesto. Do sedaj smo bili zaradi logistike v Ljubljani na treh lokacijah. Vsak lokal ali restavracija enostavno ne odgovarja potrebam tovrstne logistike. Na isti lokaciji moramo namreč zgraditi še zaodrje in najti najbolj idealno opcijo za skrivanje kamer.

Je restavracija v času snemanja zaprta? So v času izvedbe skrite kamere v lokalu prisotni samo igralci ali tudi pravi gostje? Kako ste razdelili vloge?

Največkrat ne. Imamo pa nekoga, ki usmerja želeno publiko na naš del restavracije, druge pa v druge prostore. Zato je pomembno, da je lokacija velika, da lahko ločimo posameznike, ki si jih želimo v oddaji in jih posedemo na vročo mizo. Takrat so v tem prostoru prisotni samo naši statisti in naši igralci.

Kako poskrbite, da drugi udeleženec ne ve, da je del potegavščine?

Enega od gostov, ki smo jih posedli na našo mizo, prosimo, da gre z nami zaradi bonov, ki so trenutno v akciji in morajo izpolniti vprašalnik, ob tem pa dobijo zastonj kosilo. Drugi ta čas čaka in ne podvomi v nič. Tako lahko enega ozvočimo in mu damo v uho posebno slušalko, ki je brezžična. Mikrofon za drugega pa je del scenografije na mizi, skrit v rože, ki so v lončku.

V goste k voditelju Mariu Ćulibrku je prišel njegov dober prijatelj Goran Hrvaćanin. foto: Planet TV

Ali izbor sodelujočih poteka na samem mestu ali se lahko gledalci v oddajo prijavijo?

Goste vidimo že pri vhodu in se tako odločimo ali nam ustrezajo ali ne. Žal se nihče ne more prijaviti v oddajo, ker si želimo pristnih reakcij, ki jih je moč dobiti samo ob tem, da drug gost ne ve.

Se vam je v času snemanja kdaj pripetilo, da je odziv na izvedbo naloge ušel izpod nadzora?

Vsekakor. Ljudje niso želeli pristati na sodelovanje. Včasih je kdo prišel do prve naloge in prenehal. Prav tako smo imeli težave z podpisom dovoljenja, ker smo jih snemali. Niso vsi reagirali pozitivno na naše početje. Nekoga je zmotilo, da smo posneli tudi njihove privatne dialoge, druge pa zgolj to, da so pred kamero mogoče izpadli drugače kot so ti to želeli. Tretji so se pogajali za večjo nagrado. A vsekakor so rezultati boljši kot smo pričakovali.

V oddaji se je preizkusil tudi Matjaž Javšnik. foto: Planet TV

prejšnji članek
Lucija je obrisala solze: Pazite se maščevanja
Svet slavnih
Lucija je obrisala solze: Pazite se maščevanja
naslednji članek
Arnej svetu predstavil svojo veliko ljubezen
Svet slavnih
Arnej svetu predstavil svojo veliko ljubezen