Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Film Košarkar naj bo 2 pometel s konkurenco

2. 10. 2019; 10.00
Avtor: K.M.
KOŠARKAR NAJ BO 2_Klemen Kostrevc_Gaja Filač

Ranta (Klemen Kostrevc) in Metka (Gaja Filač) foto: arhiv filma

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 pometla s konkurenco v kinih - v petih dneh si je film ogledalo več kot 10.000 gledalk in gledalcev, kar pomeni, da je bil Košarkar najbolj gledan film zadnjih dni.

Junaki uspešnice izpred dveh let, ki si jo je ogledalo skoraj 90.000 gledalcev, so se pred svoje oboževalce vrnili v velikem slogu. Košarkar naj bo 2 je prvi dan predvajanja kar dvakrat napolnil ljubljanski Kolosej - dopoldanskim projekcijam za šolarje je zvečer sledila še svečana premiera – dvorane pa so bile polne tudi v Mariboxu Maribor, Cineplexxu Celje in dan kasneje tudi v Cineplexxu Kranj in ponovno v Mariboxu, kjer je filmska ekipa pozdravila svoje oboževalce. Sledil je pravi košarkarski kino vikend, saj si je bilo film mogoče ogledati v večini kinodvoran po Sloveniji, že v ponedeljek, kar je peti dan predvajanja, pa so števci zabeležili 10.000 gledalca.

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 nadaljuje svoj pohod po filmskih platnih. Posebej veselo bo v kinematografih tudi prihodnji teden, ko si bo v okviru Tedna otroka Košarkarja ogledale nove skupine otrok in mladih.

Kosarkar naj bo 2 foto: Arhiv

Filmska ekipa je nad odzivi in obiskom v prvih dneh več kot navdušena:

»Nekoč davno smo si s filmsko ekipo zaželeli ustvariti zabaven in srčen film, zdaj vidimo, da nam je to uspelo. Obisk kinodvoran v teh prvih dneh predvajanja je čudovit in odzivi gledalcev, mlajših in starejših, so res sončni. To je izjemno lepo. Nam je v veliko zadovoljstvo in nas več kot navdušuje. Ali kot pravi lik iz filma: To še ni konec, to je šele začetek,« je povedal režiser Boris Bezić.
»Premiera in prvi dnevi po njej so bili sicer naporni, a hkrati smo se imeli res super, saj je užitek, ko vidiš, da so dvorane polne in da je ljudem film všeč. Razdelili smo veliko podpisov in moram reči, da me kar malo boli roka. Veselim se tudi prihodnjih tednov, ko bomo s soigralci obiskali še nekaj mest in se kot filmska ekipa predstavili gledalcem,« pa je po prvih dneh svoje vtise strnil Klemen Kostrevc, ki je v filmu upodobil Ranto.

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za četrtek?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za četrtek?
naslednji članek
Justin Timberlake žrtev napada
Svet slavnih
Justin Timberlake žrtev napada