stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralka Reke ljubezni ob prejetju nagrade zelo vesela

28. 10. 2019; 05.00
Avtor: K.M.
Marinka Štern (12)

Marinka Štern foto: POP TV

Prejela je najbolj prestižno slovensko nagrado za igralske dosežke.

Ob zaključku festivala Borštnikovo srečanje je Borštnikov prstan prejela slovenska igralka Marinka Štern, ki smo jo nazadnje spremljali v seriji Rekla ljubezni.

Borštnikov prstan je najbolj prestižna slovenska nagrada za igralske dosežke, letos pa ga je iz rok lanskoletne nagrajenke Milade Kalezić prejela Marinka Štern (72), ki je nazadnje s svojo vrhunsko igro navdušila z vlogo Tereze Božič v seriji Reka ljubezni. "Je suverena igralka, ki je vedno pripravljena iz neznanega narediti znano, povezati nepovezljivo, predvsem pa z natančno igralsko prezenco začarati in včasih kar uročiti gledalke in gledalce," pa so zapisali v utemeljitvi nagrade.

Marinka Štern foto: Mediaspeed

Sama zase pravi, da je "odvisnica od gledališča", zato je bila zelo žalostna, ko so jo upokojili. A so se hitro našle vloge zanjo drugje, nazadnje na televiziji. "Želim si delati. Po svoje se trudim narediti vlogo, včasih mi zelo dobro uspe, včasih mi uide. V zadnjem času je lažje, imam več izkušenj, mirno živim," je povedala za STA.

Prstan jemlje kot krono svojega dosedanjega dela, obenem pa upa, bo še naprej lahko igrala. "Zelo sem vesela in še vedno težko verjamem, kako so izbrali mene, ker je veliko dobrih igralk in igralcev," je dejala.

prejšnji članek
Tjaša Kokalj povsem neprepoznavna
Svet slavnih
Tjaša Kokalj povsem neprepoznavna
naslednji članek
To zdravo dejanje vam v resnici škodi
Zdravje
To zdravo dejanje vam v resnici škodi
#nasazenazenska
nasazenazenska