zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To zdravo dejanje vam v resnici škodi

28. 10. 2019; 03.00
Avtor: K.M.
profimedia, gazirane pijače

foto: Profimedia

Čeprav mislite, da si s tem delate uslugo, je resnica popolnoma drugačna!

Pri svojih dietah in želji po bolj zdravem življenju se številni odločajo, da bodo namesto gaziranih pijač v svoj vsakdan raje vnesli njihove nesladkane različice. Strokovnjaki pa zdaj pravijo, da je to ena izmed najslabših odločitev, ki vam prej škodi, kot pa da bi bil znak zdravega življenja. 

Po raziskavi, ki so jo naredili v Združenih državah Amerike, kjer je pitje gaziranih pijač zelo pogosto, lahko z rednim pijač nesladkanih različic povečate svoje možnosti za kap in demenco. Kljub temu, da številni menijo, da so slabše sladkane pijače, pa so na bostonski univerzi raziskali, da so njihove umetno nesladkane močneje povezane s tema boleznima. Hkrati so številne druge raziskave pokazale, da dietne pijače na telo vplivajo ravno obratno od pričakovanega. Namesto, da bi zaradi pitja le-teh težo izgubljali, vaše telo misli, da bo dobilo sladkor, zaradi tega pa se pričnete rediti. Na splošno pa umetni sokovi nikoli niso zdravi, zato je težko pričakovati, da boste z dietnimi različicami, ki vseeno vsebujejo sladkor, le da je tega manj, dosegli občutno izboljšanje svojega zdravja. 

Najboljša alternativa za katerokoli pijačo je seveda voda. Če ste odvisni od gaziranih pijač, pa lahko gazirano vodo popestrite z naravno stisnjenim sokom ali rezinami limone. Počasi se boste navadili tudi na ta, bolj zdrav, okus. 

prejšnji članek
Igralka Reke ljubezni ob prejetju nagrade zelo vesela
Svet slavnih
Igralka Reke ljubezni ob prejetju nagrade zelo vesela
naslednji članek
Horoskop: Zaželeli si boste nege, toplih besed in romantičnih podvigov
Horoskop
Horoskop: Zaželeli si boste nege, toplih besed in romantičnih podvigov
#nasazenazenska
nasazenazenska