požar Škofljica
Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine Škofljica s pozivom vsem mladim staršem z otroki

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Hollywoodska zvezdnica živi v nekdanjem hlevu

6. 11. 2019; 05.00
Avtor: T. J./Dom2
reese 2

Zvezdnica nadvse uživa v pridelovanju ekološke zelenjave, ki raste na vrtu njenega novega domovanja. foto: Profimedia

Simpatična igralka Reese Witherspoon si je privoščila luksuzno hišo v Malibuju. Ob pogledu nanjo je kar težko verjeti, da gre za nekoč neugleden hlev, ki so ga prenovili do najmanjše podrobnosti, a ob tem ohranili njegovo originalno strukturo. Notranjost hiše pa je vsekakor vzorčni primer odlične kombinacije rustikalnega in sodobnega.

Po koncu predvajanja druge sezone izredno uspešne dramske serije Majhne laži, v kateri upodablja Madeline Martho Mackenzie, si je igralka, filmska producentka in poslovna ženska Reese Witherspoon omislila novo nepremičnino. Gre sicer za luksuzno, a precej neobičajno hišo v rustikalnem slogu, ki je pravo nasprotje tipičnih zvezdniških vil. Še posebno izstopa zato, ker stoji v Malibuju, elitnem kalifornijskem obalnem mestu, v katerem smo vajeni gledati sodobne vile z bazeni in ogromno stekla.

Reese v svoji novi hiši, ki pa ni njeno »primarno bivališče«, živi z možem Jimom Tothom, njunim sinom Tennesseejem in Deaconom Reesom, ki ga je dobila v prvem zakonu. foto: Profimedia

Hiša je nastala iz preprostega hleva, ki so ga na posestvu postavili davnega leta 1949. foto: Profimedia

V dnevni sobi, ki ji poseben čar dajejo lesena tla in tramovi, je ogromen televizor. foto: Profimedia

Reese, ki je marca dopolnila 43 let, je kupila posestvo, veliko približno 8000 kvadratnih metrov, ki se razprostira nad plažo Zuma. Njeno novo domovanje, za katero je odštela 6,25 milijona ameriških dolarjev, kar je približno 5,6 milijona evrov, je bilo pred tem v lasti para, ki je imel očitno zelo prefinjen okus in dober občutek za opremljanje. Nekdanja lastnika sta neugledni hlev iz leta 1949 namreč spremenila v idilično in luksuzno družinsko hišo, svoje ljubezensko gnezdece pa sta tudi dobro tržila, saj sta na njem organizirala poroke in druge prireditve.

V domu hollywoodske zvezdnice seveda ne sme manjkati kinematografska dvorana. foto: Profimedia

Kopalnica v vintidž slogu ponuja vse potrebno razkošje. foto: Profimedia

Kot se za nepremičnino v sončnem Malibuju tudi spodobi, je prostora za posedanje na prostem več kot dovolj. foto: Profimedia

Posestvo je v celoti ograjeno in obdano z razkošnim zelenjem, med katerim je na ducate starih platan, kar je Reese kot veliki hollywoodski zvezdnici prav gotovo všeč, saj je zaradi tega zaščitena pred radovednimi pogledi mimoidočih. Poleg glavne hiše, v kateri igralka po novem živi s svojo družino, so med drugim še manjša hiša za goste, okoli katere so sadovnjaki in zelenjavni vrtovi, fitnes, kinematografska dvorana z barom, balinišče, paviljon s kuhinjo, umetniški studio oziroma prostor za vadbo joge in vrhunsko opremljene staje za konje, ki dajejo občutek vaške idile. To idilo si zvezdnica deli s svojim drugim možem, 49-letnim lovcem na talente Jimom Tothom. Družbo jima delata njun šestletni sin Tennessee in 15-letni Deacon Reese, ki ga je Reese dobila v zakonu s prvim možem, 44-letnim igralcem Ryanom Phillippejem. V prvem zakonu je zvezdnica povila še Avo Elizabeth, ki bo septembra dopolnila že 20 let in ne živi več doma, saj se je zaradi študija preselila.  

Tistim, ki bodo obiskali igralko in njeno družino, se v hiši za goste ne bo slabo godilo. foto: Profimedia

Ozka, a dolga kuhinja je prava paša za oči. foto: Profimedia

Slavna svetlolaska, ki se lahko pohvali z oskarjem, zlatim globusom in emmyjem, ima poleg hiše, ki vam jo predstavljamo, še kar nekaj nepremičnin. Mednje spadata luksuzna losangeleška vila, v kateri je s svojimi najbližjimi živela doslej, in razkošna tradicionalna graščina v obalni soseski Pacific Palisades, za katero je pred petimi leti odštela 12,7 milijona ameriških zelencev oziroma 11,3 milijona evrov. To pa še ni vse! Reese je ponosna lastnica več nepremičnin v Nashvillu, na Bahamih pa si je privoščila pregrešno drago vilo, in sicer v ograjeni ter strogo varovani soseski, ki slovi kot izredno prestižna. Tržna vrednost najcenejše hiše v tej soseski je ocenjena na 4,5 milijona ameriških dolarjev oziroma dobre štiri milijone evrov.     

Zaradi belih sten in stropa ter velikih steklenih vrat je zakonska spalnica zelo svetla. foto: Profimedia

Enega od ločenih prostorov sta prejšnja lastnika uporabljala za delo, Reese pa v svojem novem domu ne namerava delati. foto: Profimedia

Posestvu dajejo poseben čar platane in drugo zelenje. foto: Profimedia

Konjske staje dajejo podeželski pridih. foto: Profimedia

prejšnji članek
Luc Besson v sporu z lovci
Svet slavnih
Luc Besson v sporu z lovci
naslednji članek
Dve tretjini odraslih Slovencev ima zvišan holesterol
Zdravje
Dve tretjini odraslih Slovencev ima zvišan holesterol
#nasazenazenska
nasazenazenska