loterija loto žogice žrebanje Svet24.si

Zadel šestico in kmalu izvedel, da mu ne bodo ...

surreal-402829 Dobra karma

Ob smrti svoje nevarne želje vzamemo žive s seboj

železniška proga_tiri_vlak_opozorilo Svet24.si

Tragedija na glavni ljubljanski železniški ...

trenirka, reševanje-v-gorah, triglav, športni-copati, podhlajen Svet24.si

FOTO: Tujec tako (ne)opremljen na Triglav, sledili...

smeh Dobra karma

Obstajajo tri besede, ki takoj razkrinkajo lenuha

žagar, arnej Njena.si

Tanja in Arnej presenetila z razkritjem!

kmetija2019 Njena.si

Jan nam je razkril, kaj se dogaja med njima

Jadranka Juras se je potopila v nostalgijo
| V.M.

Jadranka Juras se je potopila v nostalgijo

Jadranka Juras in Okustični, Urša Premik

Skladba 'Enkratna, neponovljiva', ženska himna, ki so jo pred kratkim na radijske valove poslali Okustični z Jadranko Juras, ima tudi video podobo!

Videospot za četrti avtorski single Okustičnih se poigrava z estetiko, teksturam in barvami in je pravzaprav kolaž enkratnih, neponovljivih trenutkov. Takšen kot skladba, čuten valček s starinskim pridihom, ki se s svojim zvokom revijskega orkestra spogleduje z izročilom slovenske popevke in ozira v nek pretekli čas, je tudi videospot. Karin Zemljič, Mate Bro in Jadranka Juras so urejeni v slogu retro chica 70-ih let prejšnjega stoletja, v kadrih pa so se poigrali z vintage dekorativnimi kosi, ki jih še danes lahko najdemo po domovih pri nas. Vsi skrbno izbrani momenti sestavljajo tekočo celoto, ki slikovno in ritmično dopolnjuje skladbo.

Okustični s skladbo napovedujejo tudi izid prvega albuma 'Enkratna, neponovljiva', ki bo luč sveta ugledal 18. novembra. Na zgoščenki bo 14 glasbenih stvaritev in en dodatek, med njimi bodo vse do danes izdane skladbe te unikatne zasedbe ('Pri nas', 'Metulji plešejo', 'Se vrti (Ko si na tleh)' in 'Enkratna, neponovljiva' ter reinterpretacija Benčeve 'Ta noč je moja'); štirinajst avtorskih in ena priredba.

Prihajajoči album so Okustični posneli z razširjeno ekipo glasbenikov in spremljevalnih vokalov. Na njem prikazujejo svojo glasbeno in avtorsko širino. Zgoščenka 'Enkratna, neponovljiva' se ponaša z vrhunskimi vokalnimi linijami, jasnimi aranžmaji in prepletom bobna in bas kitare, ki sta vedno nekje v ospredju, produkcijsko pa so skladbe, ki ste jih že lahko slišali in tiste, ki jih boste prvič na albumu, čiste, bandovske, brez modernih zvokov ali produkcijskih prijemov, ki bi spreminjali zvok vokalov in instrumentov, s katerimi so nastale. 'Enkratna, neponovljiva' prinaša hkrati toplino ljubezni in kritičnost do sodobnega sveta in odnosov med ljudmi, ki na njem živimo danes.