franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Škandal vse večji, Princ Andrew se začasno umika

21. 11. 2019; 10.00
Avtor: K.M.
Princ Andrew

Princ Andrew foto: Profimedia

Ne bo več opravljal svoje funkcije v kraljevi družini, v kar ga je prisilil spolni škandal njegovega dolgoletnega prijatelja, obsojenega pedofila Epsteina.

Britanski princ Andrew (59) je v enem od redkih intervjujev za britansko televizijo BBC "kategorično" zanikal spolne odnose z domnevno najstniško žrtvijo ameriškega milijonarja Jeffreyja Epsteina. Vztrajal je, da se ne spomni prav nobenega stika z Virginio Giuffre, ki ga obtožuje kar trikratnega spolnega izkoriščanja med letoma 1999 in 2002 v Londonu, New Yorku in na zasebnem karibskem otoku.

Princ Andrew z mamo, britansko kraljico Elizabeto II. foto: Profimedia

"Absolutno vam lahko kategorično povem, da se to ni nikoli zgodilo," je dejal v pogovoru za BBC, ki so ga predvajali v soboto zvečer. Zanikal je kakršne koli spolne stike z Giuffrejevo: "Ne spomnim se, da bi kadar koli srečal to damo." Princ se je med intervjujem večkrat celo nasmehnil, britansko javnost pa je zmotila njegova brezbrižnost do hudih zločinov prijatelja. Ravno ta brezbrižnost pa je pri številnih britanskih organizacijah sprožila ogorčenost, saj so kaj kmalu javno objavili, da z osmim v vrsti za britanski kraljevi prestol ne želijo več sodelovati. Princ je tako v sredo javno potrdil, da do nadaljnjega zapušča svoje dolžnosti člana kraljeve družine, vsaj dokler se stvari ne razjasnijo. Strokovnjaki so mnenja, da je to velik korak za moderno kraljevino. 

"V zadnjih dneh mi je postalo jasno, da so okoliščine v povezavi z mojim nekdanjim prijateljem Jeffreyjem Epsteinom, začele močno vplivati na delo moje družine in pomembno delo v številnih organizacijah in dobrodelnih ustanovah, ki sem jih s ponosom podpiral. Zato sem njeno visokost prosil, da lahko do nadaljnjega odstopim od svojih javnih obveznosti, ona pa je to dovolila," je v odprtem pismu zapisal princ Andrew in dodal:  "Še vedno obžalujem svojo slabo presojo v povezavi z Epsteinom. Njegov samomor je pustil številna neodgovorjena vprašanja, predvsem za žrtve, s katerimi globoko sočustvujem." V javnem pismu pa je še izrazil upanje, da bodo žrtve lahko spet normalno zaživela in poudaril, da z veseljem sodeluje z vsemi organi pregona. 

prejšnji članek
Duh v slovenski gostilni!
Svet slavnih
Duh v slovenski gostilni!
naslednji članek
Sara v solzah: Bolečina zaradi mamine smrti je neopisljiva
Svet slavnih
Sara v solzah: Bolečina zaradi mamine smrti je neopisljiva