900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

KiNG FOO-ji v svet poslali pesem z globokim sporočilom

21. 11. 2019; 08.00
Avtor: PR
kingfoo

KingFoo foto: Max Petač

Lahko nam uspe prav vse, če si to le dovolj želimo. Močno sporočilo pesmi in čustven videospot vas bosta pustila brez besed ...

Ena izmed najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni nas je zopet začarala – tokrat s skladbo Beautiful World, ki že v naslovu nosi pozitivno sporočilo. Skozi globino čudovite melodije, ki se, kot naša želja biti vedno boljši, nenehno stopnjuje, se prepleta še čustveno besedilo. To nas spodbuja, da se moramo najprej zazreti vase in s tem, ko najdemo iskreno ljubezen do sebe, dobimo moč, da lahko privlačimo zunanji svet, kot si ga zamislimo. Sprejemanje samega sebe, svojih čustev in iskanje moči v težkih trenutkih je čista ljubezen, ki nam daje lepe misli, lepe besede in z njo začrtamo našo okolico in svet.

K še večji magičnosti pesmi doprinesejo gospel vokali, ki jih je avtor glasbe Rok Golob, skladatelj, producent, multi-instrumentalist in bobnar skupine, vnesel v aranžma. Tako kot je gospel glasba resnice, glasba brez časovnih in prostorskih meja, takšna je nova skladba – s svojim močnim sporočilom se dotakne prav vsakogar. Pevka Aleksandra Josić pa jo je, kot ponavadi, še dodatno dvignila z doživeto interpretacijo in iskreno, notranjo energijo.

Utrinek iz snemanja ... foto: Max Petač

V videospotu režiser Matej Sušnik prikaže čudoviti svet skozi barve, svetlobo in naravne pojave. Priprave na snemanje sicer niso bile romantične kot spot sam, saj je bilo potrebno na sredino ogromnega travnika v Medvodah v temi prinesti 250 kg težak klavir. Je pa vsekakor k magičnosti videa doprinesla rosa na klavirju in objemi lučk.
Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi ostali nastopajoči, so KiNG FOO v leto 2017 stopili s tretjim videospotom za pesem Lebdenje in se zavrteli v finale EME s pesmijo Wild Ride.

Istega leta so izdali svoj prvenec Galaxie, katerega izid so pospremili z velikim koncertom v ljubljanskem Cirkusu. Slovenski kvartet, ki ga sestavljajo Aleksandra Josić, Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik, od leta 2015 redno doprinaša kvalitetno glasbo, ne samo v Sloveniji, amak tudi v svetu - v Srbiji, Švici, na Hrvaškem, Portugalskem in celo na Kitajskem. Nov, že drugi album, se je nedavno začel s singlom Rock the Sound, nadaljuje pa se še bolj emocionalno z Beautiful World.

V norem tempu današnjega življenja lahko hitro pozabimo na bližnje. Tudi nase. Prihaja čas, ki ga večina  preživi v krogu svojih domačih. In ker je dom tam, kjer so tisti, ki nam pomenijo največ, naj vas pesem vedno znova opomni, da ne obstaja tako močna ovira, ki bi vam preprečila biti s svojimi ljubljenimi. Za najbližje ni nobena pot predolga in noben korak odvečen. Če je ljubezen dovolj močna, nas ta lahko popelje kamorkoli.



prejšnji članek
6 stvari, ki se nam zgodijo med spanjem!
Zdravje
6 stvari, ki se nam zgodijo med spanjem!
naslednji članek
Jurij Zrnec spet poskrbel za smeh
Svet slavnih
Jurij Zrnec spet poskrbel za smeh