janez poklukar Svet24.si

Aplikacija nima namena preprečevati kopiranja ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kristina-timanovska Svet24.si

Kljub Janševemu vabilu beloruske atletinje ne bo ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

zlato-mleko, recept Odkrito.si

RECEPT: Zdravilno mavrično mleko

slovenija tokio doncic pm Njena.si

To so lepotice, ki jih ljubijo naši košarkarji!

Jurij Zrnec je nazaj: »Bil sem tudi malo pasji!«
| Nejc Simšič/Vklop/Stop

Jurij Zrnec je nazaj: »Bil sem tudi malo pasji!«

Aleksandra in Jurij sta zaljubljena v svoje tri mačke., Marko Vavpotič / M24.si

Kdor čaka, dočaka! S tem se strinjajo vsi oboževalci igralca Jurija Zrneca, enega najbolj zaželenih ustvarjalcev zadnjega desetletja v Sloveniji, ki se vrača na oder Špas Teatra z novo, izjemno smešno komedijo Avdicija. Eksluzivno smo obiskali eno zadnjih vaj pred veliko medijsko premiero.

Na oder najuspešnejšega komercialnega gledališča pri nas se je vrnil eden in edini Jurij Zrnec, ki se tokrat kot soavtor in režiser podpisuje pod novo gledališko uspešnico Avdicija, v kateri je zbral ekipo, ki bo »trgala gate«, kot v šali pravi sam. Ob sebi je zbral same »bisere« slovenske komedije, prekaljene maške in ljubljence občinstva, saj bodo v vlogah kandidatov za avdicijo na igralsko akademijo zaigrali Miha Brajnik, Mario Ćulibrk, Goran Hrvačanin, Jernej Kogovšek, Dejan Krupić, Damir Leventić, Aleksandar Rajaković in Nik Škrlec, v vlogi profesorja pa se bosta menjavala Alojz Svete in Dario Varga. »Igralsko ekipo sem izbral sam, zato lahko mirne vesti rečem, da v njej ni nobenega, ki si ga ne bi želel. Vsi so me prepričali, vsak na svoj način, zato smo jih izbrali. Saj ne rečem, verjetno bi v zasedbo 'pasal' še kdo, ampak potem bi imeli tri ali štiri različne predstave. Nekatere sem poznal od prej, saj smo že delali skupaj, nekatere pa sem videl na spletu v kakšnih posnetkih. Tako nismo imeli klasične avdicije za predstavo, ampak najprej bolj druženje, da smo se spoznali ... Potem smo se dobili še enkrat, nato pa tako ali tako vidiš in začutiš človeka,« je priznal Jurij Zrnec, ki se je odlično znašel v vlogi režiserja.

Foto: Dejan Nikolič - Jurij Zrnec in vsi njegovi »odštekani« moški

»Delo režiserja je krasno! Naporno, ampak krasno. Seveda me mika, da bi tudi sam zaigral v Avdiciji, ampak če sem iskren, mi je na tej točki kar všeč biti režiser, da sem fantom dal neki 'know how' in jih usmerjal. Nekaj sem jih zagotovo naučil in vidim, da so že začeli uživati – meni je to to. Moj cilj je dosežen. Bom pa zagotovo na neki način prisoten v vsaki predstavi, saj je poseben čar pisati in režirati komedijo,« je dodal priljubljeni ustvarjalec, ki pravi, da je opazil, da so med vajami na dan prišle tako njegove dobre kot slabe lastnosti. »Če pomislim, bi rekel, da je slaba lastnost ta, da bi vedno rad še in še in še. Pilim podrobnosti do konca in znam biti kar malo pasji glede tega, celo malo 'nacija' je v meni v teh primerih, ampak so potem stvari na koncu res dobre,« je priznal zabavni režiser. »Vaje so bile precej intenzivne, redne in predvsem zelo ustvarjalne, zato smo se veliko nasmejali. Moji fantje so res odlični in so me povsem navdušili, zato verjamem, da bodo tudi gledalce. Predstava je zares raznovrstna, videli bomo več različnih zvrsti, od zelo montypythonskega absurda do povsem osnovnih prvin dobre komedije. Kot idejni vodja sem si zamislil, da komedijo dvignemo na malce zahtevnejšo raven in v različna območja humorja. Nekaj predpremier smo že imeli in lahko rečem, da so fantje špica, pri gledalcih pa izvabljajo salve smeha.«

BIL JE ODLIČEN MENTOR

Foto: Jure Makovec - V garderobi najdemo vse, od lasulj do umetnih brkov.

O svojem vodji, režiserju in soavtorju predstave imajo veliko povedati tudi igralci, ki seveda o njem govorijo v samih presežnikih. »Takoj je bila prava energija, nemudoma smo se ujeli, da je bilo vse skupaj kot en dober prijateljski piknik. Res je izjemen, možgani mu delajo sto na uro, noro dober, genialen, smešen za popiz***. Iz njega brizga toliko idej, da ga komaj dohajaš. Kot režiser in oseba je krasen. Ni lepšega kot delati s tako nadarjenim človekom,« so priznali fantje, ki se v en glas in z nasmeškom strinjajo, da je Jurijeva najslabša lastnost ta, da z njimi ne bo stal na odru. »Njegovemu mojstrstvu ni konca. Odličen človek je in vidi se, da je zagnan, da zelo uživa in se 'trga' za igralce. Dal nam je več, kot je treba. Pa tudi težko se zapleteš v spor z nekom, ki ga postavljaš na prestol, če lahko temu tako rečemo. Poleg tega je režiser: kar reče, je sveto. Res je bila vse skupaj ena velika zabava, nismo imeli sporov ... Seveda so bili tudi čustveni trenutki, ampak to je vse del vaj. Njegovi dobri lastnosti sta tudi energija in karizma, ki te takoj potegnega noter, vsi smo kar srkali njegovo znanje, ker je res genij.«

EKSKLUZIVNO IZ ZAKULISIJA

Foto: Jure Makovec - Komedijo bodo dvignili na malce zahtevnejšo raven in v različna območja humorja.

Jurija in igralce, med katerimi vlada odlična energija, smo obiskali v zaodruju in na odru na prvi predpremieri nove komedije Avdicija, ki se je še pred medijsko premiero zavihtela na prvo mesto po priljubljenosti in zanimanju. »Res se veselim Avdicije, saj so ustvarjalci z Zrnecem na čelu več kot izjemni, smešni in zanimivi, večina pa jih bo tudi prvič stala na odru Špas Teatra, kar bo za redne gledalce prava osvežitev,« je povedala zadovoljna špasna direktorica Urška Alič.