Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je sestra Gorke Berden

15. 12. 2019; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Gorgka berden

Gorka in Čila Berden foto: Vito Tofaj

Igralko Gorko Berden pri vsem, kar že od nekdaj počne, zelo podpira njena sestra, ki ima ravno tako kot ona precej nenavadno ime.

»Čila je od mene mlajša osem let in je po poklicu restavratorka. Obe naju je precej zaznamovalo življenje v tujini. Kot najstnica sem se z njo in mamo najprej preselila v Lizbono, pozneje smo bile štiri leta v Strasbourgu, nato pa sem sedem let preživela v Parizu, kjer sem študirala dramsko igro,« pove Gorka, ki se je pred desetimi leti vrnila v Ljubljano, kjer so se ji odprla gledališka in televizijska vrata. V Pariz se redno vrača, v vsem tem času pa je njena stalnica njena sestra Čila.

»Zelo dobro se razumeva, imava enake vrednote in poglede na življenje in sva si kljub razliki v letih zelo blizu. Druga drugi sva vedno v veliko oporo. Vesela sem, kadar se slišiva ali dobiva v živo, saj imava vedno lahko zelo globoke in konstruktivne pogovore,« s posebno toplino v glasu pove Gorka in doda, da gresta občasno tudi skupaj ven na kakšen dogodek ali zabavo. Takrat pa druge povabljence, pa tudi prijatelje, včasih spravljata v zadrego, ko med seboj živahno klepetata v francoščini. »To je posledica skupnega odraščanja v tujini. Zaradi tega sva se še bolj povezali in od takrat tudi ohranili navado, da se še vedno kdaj pogovarjava v francoščini. To se zgodi kar samodejno ali pa takrat, kadar kaj pokomentirava in nočeva, da bi naju okolica razumela,« hitro razloži.

prejšnji članek
Rebeka Dremelj nasmejana do ušes
Svet slavnih
Rebeka Dremelj nasmejana do ušes
naslednji članek
Tako velik je že Burakov sin
Svet slavnih
Tako velik je že Burakov sin