stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kmetija 2019: najslabša do zdaj?

5. 1. 2020; 11.00
Avtor: Aleš Rod / Revija Nova
ALJOSA KRAVANJA 17 10 2019 Finale Kmetija 43

Zmagovalca letošnje Kmetije sta postala dvojčka Jan in Tilen Klobasa, a slab vtis, ki sta ga pustila pri gledalcih, ju bo zagotovo še spremljal. foto: POP TV

Potem ko je Luka Lampret izgubil finalni dvoboj v areni z Janom Klobasa, so gledalci, ki so spremljali letošnjo sezono tega šova, jasno in glasno izrazili svoje nestrinjanje s potekom tega šova in še večje nezadovoljstvo z izvedbo in razpletom finalnega dvoboja.

Že od začetka vrsta nepravilnosti

Kmalu po začetku predvajanja šova Kmetija so gledalci opazili, da v letošnji sezoni res ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. Dvojčka Klobasa namreč za svoje izbruhe, ki so večkrat že nakazovali agresivno vedenje, nista bila nikoli kaznovana. Pozoren ali tudi niti ne tako pozoren gledalec je lahko zato hitro opazil in spoznal, da tukaj nekaj ne »štima«, kot bi rekli po domače.

Kmetija 2019 foto: POP TV

Po porazu v dvoboju nazaj v igro

Množično nestrinjanje gledalcev je bilo opazno po tem, ko sta dvojčka kljub porazu v areni lahko ostala na kmetiji. Takrat smo namreč gledalci res lahko spoznali, da se produkcija trudi narediti vse, da dvojčka obdrži v igri.

Luka Lampret vržen v finalni dvoboj

Luka Lampret se je moral pred finalnim dvobojem že spoprijeti v areni, zato niti ni nepričakovano, da ga je odločitev produkcije, da gre praktično takoj še v finalni dvoboj, presenetila. Tudi gledalci niso razumeli, kako je lahko dvoboj pravičen, če je eden izmed dvobojevalcev pred tem že imel dvoboj in je zato utrujen. Znova voda na mlin dvojčkov Klobasa.

Čeprav je bil Luka Lampret na kmetiji skoraj vedno nasmejan in dobre volje, je po finalnem dvoboju nasmeh z njegovega obraza vsaj za kratek čas izginil. Veliko gledalcev bi zmago raje privoščilo ravno njemu. foto: POP TV

Luka po dvoboju

Luka je po dvoboju povedal: »Zdelo se mi je nepošteno, saj sem imel kar dva dvoboja v enem dnevu. Zato na finalni dvoboj z Janom nisem bil pripravljen. Na dvoboju sem imel tudi vročino in zvit gleženj. Žal mi je, da se je tako razpletlo.« Pozneje je Luka tudi povedal, da mu je bolj kot za denarno nagrado, ki bi jo prejel ob zmagi, žal za to, da ni osvojil naziva zmagovalec Kmetije 2019.

Njegov komentar je popolnoma na mestu, a dogajanje je verjetno še najbolj pošteno in brez dlake na jeziku opisal Bojan Kermavner (60), ki je po zmagi v areni svoje mesto na kmetiji prepustil Tanji Balabanić in se verjetno s tem res rešil sodelovanja v »cirkusu«, kot je poimenoval letošnjo Kmetijo.

Bojan Kermavner po finalnem dvoboju

»Zmaga dvojčkov v finalu Kmetije 2019 je po mojem mnenju plod odločitve produkcije. Dejansko je v 'Dvojček' finalu Jan premagal Luko, vendar se mi poraja vprašanje, zakaj mu je bilo omogočeno, da se kljub porazu v dvoboju s sodelovanjem z Božo proti Danijelu in Marjanci ni poslovil skupaj z bratom, ker je Danijel le njega izbral za drugega dvobojevalca. Odšla pa je Boža, ker produkciji ni bila zanimiva.«

Kljub neprimernemu in večkrat tudi agresivnemu vedenju nista bila Jan in Tilen Klobasa kaznovana ali izločena. V preteklih sezonah Kmetije smo bili priča temu, da se neprimerno vedenje kaznuje, tudi z odhodom iz šova. foto: POP TV

Po mnenju številnih gledalcev najslabša Kmetija do zdaj

Glede na številne komentarje je bila Kmetija 2019 najslabša Kmetija do zdaj. Vse preveč vidne odločitve režije in s tem favoriziranja določenih tekmovalcev, predvsem dvojčkov Klobasa. Nestrinjanje, ogorčenje in razočaranje gledalcev je še najbolj opazno v številnih komentarjih, ki izražajo, da si tovrstnega šova ne bi želeli videti nikoli več.

Je pa Kmetija 2019 zanimiva v tem, da je postregla kar s štirimi zmagovalci. Kot uradna zmagovalca sta postala dvojčka Jan in Tilen Klobasa, kot moralni zmagovalec v očeh gledalcev in tudi nekaterih sotekmovalcev je postal Danijel Frigelj in kot »nesojeni« zmagovalec mladi Luka Lampret.

Mar v primeru Kmetije 2019, gleda na vse videno, res lahko še govorimo o resničnostnem šovu? Vse skupaj je namreč bolj kot ne spominjalo na kakšno tretjerazredno mehiško nadaljevanko, ki z »resničnostnim« nima kaj prida skupnega. Voditeljica Natalija Bratkovič je večkrat povedala, seveda po navodilih režije, da v letošnji Kmetiji ni nič tako, kot se zdi na prvi pogled. A roko na srce, marsikateremu gledalcu je bilo že na prvi pogled jasno, kdo bo zmagovalec letošnje Kmetije, ne da bi imel vpogled v ozadje dogajanja in vsega nespretnega režiranja.

Bojan Kermavner

Bojan Kermavner foto: POP TV

Danijel Frigelj velja za moralnega zmagovalca Kmetije 2019.

Danijel Frigelj velja za moralnega zmagovalca Kmetije 2019. foto: pop

prejšnji članek
Alex Volasko razkril, kdaj gre pred oltar
Svet slavnih
Alex Volasko razkril, kdaj gre pred oltar
naslednji članek
Voditeljica in igralka Valentina je takole vsestranska!
Svet slavnih
Voditeljica in igralka Valentina je takole vsestranska!
#obraziavenija
obraziavenija