krače s slanino foto: Profimedia
Piščančje krače z bučkami
Sestavine za 4 osebe:
2 bučki
1 čebula
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
200 g majhnega krompirja
100 g češnjevih paradižnikov
svež rožmarin
sol, sveže mlet poper
8 piščančjih kračk
začimbe za žar
8 rezin slanine
50 g pinjol
1. Očistite bučke, olupite čebulo in česen in vse skupaj zrežite na majhne koščke. Segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen.
2. Operite krompir in paradižnike in vse skupaj zrežite na majhne koščke. Krompir popecite na čebuli. Nato dodajte bučke, jih zapecite in na koncu primešajte še paradižnike. Začinite s svežim rožmarinom, soljo in poprom.
3. Očistite meso, ga začinite s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar. Kračke natrite z rožmarinom in jih zavijte v rezine slanine.
4. Zelenjavno mešanico razporedite po pekaču in jo pokrijte s kračkami. Pinjole popražite v teflonski ponvi in jih potresite po mesu. Jed 25 do 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Grahova kremna juha s slanino
Sestavine za 4 osebe:
2 krompirja
1 korenček
1 čebula
½ korenine peteršilja
500 ml zelenjavne juhe
350 g zamrznjenega graha
pest vodne kreše
200 ml smetane
sol, sveže mlet poper
ščepec muškatnega oreščka
50 g masla
4 rezine slanine
80 ml mleka
grahovi kalčki za okrasitev
1 žlica olivnega olja
1. Očistite krompir, korenje, čebulo in peteršiljevo korenino in vse skupaj zrežite na majhne koščke. V kozico vlijte juho, nato vso zelenjavo in jo skuhajte do mehkega. Na koncu dodajte grah in ga pustite vreti 5 minut.
2. Dodajte vodno krešo in juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Nato dodajte še smetano, juho začinite s soljo, poprom in muškatom in jo na nizki temperaturi pustite lahno vreti 5 minut. Kozico odstavite in v juho z električnim mešalnikom vtepite še koščke masla.
3. Rezine slanine popražite v teflonski ponvi. V kozico vlijte mleko, ga malce povrite in penasto stepite. Juho porazdelite po skodelicah in jo okrasite s pečeno slanino, grahovimi kalčki in mlečno peno. Lahko jo tudi še nakapate z olivnim oljem.
Špinačna solata s slanino, jajci in vloženimi gobami
Sestavine za 4 osebe:
8 rezin slanine
olje
4 jajca
400 g listov mlade špinače
1 rdeča čebula
150 g vloženih gob
2 žlici olivnega olja
1-2 žlici rdečega vinskega kisa
sol, sveže mlet poper
1. Slanino zrežite na kocke. Hrustljavo jih popražite na malo olja in jih odcedite na papirnati brisači.
2. Jajca skuhajte v trdo in jih ohladite pod hladno tekočo vodo. Nato jih olupite, zrežite na četrtine ali pa jih prepolovite. Oplaknite liste špinače in jih odcedite.
3. Olupite čebulo, jo prepolovite in po dolgem zrežite na majhne koščke. Vložene gobe odcedite.
4. Vso zelenjavo in gobe stresite v večjo skledo in jih nakapajte z olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom. Solato za 15 minut postavite v hladilnik. Nato jo porazdelite po krožnikih, povrh razporedite hrustljavo slanino in jajca in jo postrezite s polnozrnatim kruhom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.