Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljica odločila, Harry in Meghan brez kraljevih nazivov

18. 1. 2020; 07.59
Avtor: K.M.
meghan markle, princ harry

Harry in Meghan foto: Profimedia

Ob tem poudarja, da sta Harry in Meghan s sinom še vedno člana družine, a da ne smeta več uporabljati javnega denarja.

"Po mesecih pogovorov in zadnjih debatah, sem vesela, da smo skupaj našli konstruktiven in podporen način za prihodnost mojega vnuka in njegove družine," je v izjavi zapisala kraljica Elizabeta in dodala: "Harry, Meghan in Archie bodo še naprej močno ljubljeni člani moje družine."

Preberite še: KLIKNITE TUKAJ>> William in Harry skupaj zanikala boleče govorice

V svojem sporočilu je še dodala: "Zavedam se izzivov, ki sta jih doživljala zaradi intenzivnega nadzora v zadnjih dveh letih in podpiram njuno željo po bolj samostojnem življenju." Ob tem se jima je še zahvalila za predano delo, ki sta ga opravila za državo, skupnosti v tujini in vse ostale aktivnosti, še posebej pa je ponosna na to, kako hitro je Meghan postala članica družine. "Upam, da jim današnji dogovor omogoča, da začnejo graditi srečno in mirno življenje."

Izgubila denar in kraljeva naziva

Kate Middleton, Meghan Markle foto: Profimedia

Kot se je namigovalo, Harry in Meghan s spomladjo ne bosta več uporabljala uradnih kraljevih nazivov. Kar pomeni, da načeloma še vedno ostajata vojvoda in vojvodinja, a se ju ne naslavlja več kot njena visokost oziroma njegova visokost. Svojo uradno izjavo je podala tudi Buckinghamska palača, kjer pa so bile besede nekoliko bolj uradne. 

"Vojvoda in vojvodinja sta hvaležna kraljici in se zavedata, da morata odstopiti od kraljevih dolžnosti, tudi od vojaških," je zapisano v sporočilu, ki naj bi uradno prihajalo s strani Harryja in Meghan. V njem je tudi poudarjeno, da za kraljeve obveznosti ne bosta več dobivala javnega denarja.

"S kraljičinim blagoslovom bosta Susseška še naprej vzdrževala svoje zasebne varovance in združenja. Kljub temu, da uradno ne moreta več zastopati kraljice, jasno poudarjata, da bosta naredila vse, da bosta še vedno podpirala vrednote njenega veličanstva."

Izrazila sta tudi željo, da povrneta stroške za svoje domovanje v Veliki Britaniji, saj ga želita še naprej uporabljati kot svoj dom v Harryjevi domovini.

Ob tem pa niso izdali stroškov nadaljnjega varovanja nekdanjega kraljevega par, saj naj bi bilo to določeno glede na potrebe. Uradno iz kraljeve družine izstopata spomladi. 

prejšnji članek
Dobili smo nov zvezdniški parček
Svet slavnih
Dobili smo nov zvezdniški parček
naslednji članek
Glasbenik izdal video, zaradi katerega jokajo (skoraj) vsi
Svet slavnih
Glasbenik izdal video, zaradi katerega jokajo (skoraj) vsi