atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kdo so Chicas?

16. 2. 2020; 06.00
Avtor: C. R.
chicas

/ foto: Rok Mlinar

Zabavati občinstvo z dobro glasbo in seksi videzom zanje ni nobena novost, saj so že vrsto let prisotne na slovenskih domačih odrih. Tokrat pa kot glasbena zasedba stopajo na skupno pot sodelovanja.

Punce so si nadele zanimivo ime CHICAS (v španskem jeziku to meni hude, dobre bejbe). Zasedbo sestavljajo: basistka Jasmina Šmarčan, kitaristka Tamara Zagajšek, harmonikarka Tina Poljanšek in flavtistka Maša Uranjek, vse pa tudi odlično pojejo. Njihov prvi singel temelji na pozitivnosti. POZITIVA je naslov polke, s katero bodo CHICAS dobro ogrele slovensko občinstvo.
Nov ženski bend za žur!

/ foto: Rok Mlinar

/ foto: Rok Mlinar

»Že vrsto let smo prijateljice in želele smo ustvariti skupino, ki bi širila pozitivno energijo, srečo, dobro voljo, nasmehe in seveda kakovostno glasbo. Vsaka ima za seboj že veliko odrske kilometrine in izkušenj, zato točno vemo, kaj in kako se lotiti takšnega projekta. Predvsem, kliše ali ne, je zadeva rojena iz čistega užitka, ki ga čutimo, ko smo na odru in ustvarjamo. Melodije in besedila pišemo same, ker vemo, kaj nam je všeč in kakšna sporočila želimo dati svetu. Pričakujte »raztur« na odrih, kakovostno izvedbo, odličen stik s publiko in velik šov!« prepričljivo povedo. Seveda pa dekleta niso uspešna le na glasbenih odrih. So tudi odlične kuharice, partnerke, blizu sta jim joga in meditacija.

/ foto: Rok Mlinar

/ foto: Rok Mlinar


Rade imajo Plestenjaka, dobro se znajdejo v kuhinji, bojijo se pajkov in kač
»Moj najljubši slovenski glasbenik je Jan Plastenjak. Menim, da je vsestranski umetnik. Izvrsten je v pisanju besedil, melodij ter prav tako odličen performer in izvajalec,« pravi Jasmina. Maša je velika oboževalka sladkih reči: »Ampak sladkano z zdravimi sladili, potem še toliko bolj z veseljem posežem po sladkarijah. Kakšne presne tortice, presne kroglice, zmiksano zamrznjeno sadje (naravni sladoled). S slaščicami se kar malce pocrkljam (smeh).« Tamara si zadnje čase požvižgava same otroške pesmi, tako doma, večkrat pa tudi v šoli, kjer poučuje: »Trenutno doma poslušamo same otroške, tako da najbrž tako še nahranim otroka v sebi (smeh).« Tina pa se najbolj veseli, da se poslovi zima, je namreč velika oboževalka toplih dni: »Obožujem morje in prečudovite obmorske kraje, ki v poletnih časih dobijo poseben čar. Morda se prav letos odpravim v tople kraje, še najraje tja, kjer ni velikih pajkov ali kač.« 

prejšnji članek
Pižama začel hujšati zaradi štosa
Svet slavnih
Pižama začel hujšati zaradi štosa
naslednji članek
Zasebno: Kdo je glavna junakinja nadaljevanke Jutranja ptica?
Svet slavnih
Zasebno: Kdo je glavna junakinja nadaljevanke Jutranja ptica?