pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zasebno: Kdo je glavna junakinja nadaljevanke Jutranja ptica?

16. 2. 2020; 05.00
Avtor: Revija Vklop Stop
06-tele-demet-nosilna

Jutranja ptica, Demet Özdemir foto: promo

Demet Özdemir bi lahko postala odvetnica, a je izbrala poklic igralke in postala zvezda romantičnih komedij.

Se je tudi vam prikupila turška igralka Demet Özdemir, ki kot simpatična Sanem navdušuje v nadaljevanki Jutranja ptica?

Odvetnica ali igralka

Starši na Demet nikoli niso pritiskali, kar ji je dalo popolno svobodo pri izbiri poklica. Ker pa je zelo rada govorila, se je mama šalila, da bo zagotovo postala pravnica. Kot deklica je Demet res razmišljala o odvetniški karieri, vendar je na koncu zmagala ljubezen do igre. Poleg študija v šoli je začela obiskovati plesni studio in bila celo med navijačicami turškega košarkarskega kluba Anadolu Efes. Kot vse mlade igralke je tudi ona nastopila v videospotih, reklamah in končno dobila eno glavnih vlog v seriji Sana Bir Sır Vereceğim (Povem ti skrivnost). Serija sicer ni postala uspešnica, vendar jo igralka šteje za prelomni trenutek v svojem življenju, saj jo je prepričala, da je vendarle izbrala pravi poklic.

Romantična junakinja

V Turčiji so v poletnih mesecih, ko se ne predvajajo dramske serije, najbolj priljubljene krajše in lahkotnejše serije, romantične komedije oziroma t. i. romcomi. Demet ima za sabo kar tri romcome. Prva med njimi – Çilek Kokusu (Vonj po jagodah) je bila dolga le 23 epizod, dovolj, da je z njo pritegnila pozornost domačega občinstva. Druga, No: 309, je bila že bolj priljubljena in tudi daljša, saj so posneli 65 epizod. Z vlogo simpatične Lale se je Demet približala krogu najbolj priljubljenih in prepoznavnih turških igralk, s soigralcem Furkanom Palalijem pa sta bila tako prepričljiva, da je tisk hitro pograbil novico o njunem razmerju, čeprav sta bila le prijatelja. Največji uspeh pa je doživela prav v seriji Jutranja ptica (Erkenci Kuş), v tandemu s Canom Yamanom. Serija, ki se je v Turčiji končala poleti, dosega neverjetne uspehe tudi drugje po svetu.

Resne vloge

Čeprav so ji vloge romantičnih junakinj prinesle slavo, pa Demet noče ostati samo v tem žanru. Že na začetku kariere je v seriji Kurt Seyit ve Şura odigrala zapleten lik ruske aristokrate Aline Sokolove. Projekt je leta 2014 v Turčiji pogorel, toda po zaslugi velikih imen v seriji – Kivanç Tatlitug, Farah Zeynep Abdullah, Elçin Sangu in Fahriye Evcen – se v tujini še vedno dobro prodaja. Konec leta pa je premiero doživela njena nova dramska serija Evim (Moj dom), v kateri Demet igra Zeynep, dekle z zelo zapleteno osebnostjo in težko življenjsko izkušnjo, ki uteho najde pri pošte-nem Mehdiju (Ibrahim Celikkol).

Demet Özdemir, Can Yaman, Jutranja ptica, Erkenci Kuş

Demet Özdemir, Can Yaman, Jutranja ptica, Erkenci Kuş foto: Pop TV

prejšnji članek
Kdo so Chicas?
Svet slavnih
Kdo so Chicas?
naslednji članek
Neverjetno, kaj lahko naredi samo en kozarec vode
Zdravje
Neverjetno, kaj lahko naredi samo en kozarec vode