favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glasbenike zavrnili na Emi, nato so naredili tole ...

28. 2. 2020; 06.00
Avtor: V.M.
cantare22

Snemanje videospota. foto: Izvajalec

Sveža glasbena skupina Cantare je za izbor pesmi Evrovizije ustvarila pesem Don't Die, nato pa doživela hladen tuš. A slednji jim je pravzaprav služil kot vzpodbuda, da na plan zvabijo še več talenta in ustvarijo nekoliko drugačen glasbeni koktajl.

Cantare je ime sveže glasbene skupine, ki je pred nekaj meseci obogatila slovenski glasbeni svet. Zasedbo sestavljajo mladi izobraženi glasbeniki, ki so želeli nase opozoriti že na EMI, a njihova pesem z naslovom Don't Die žal ni bila uvrščena na izbor pesmi za Evrovizijo.

A fantje niso prav dolgo omahovali, slutili so namreč, da ima pesem v sebi preveč potenciala, da bi jo kar tako pustili za seboj, zato so zavihali rokave in se lotili kreativne preobrazbe. In kaj tako drugačnega in zanimivega so ustvarili? »Svojevrstno skladbo, katere rock podlago dopolnjuje konstantno stopnjevanje napetosti, večglasje, harmonska zgradba in štiriglasno fantovsko petje, ki za stil spremljave ni ravno najbolj značilno.« Odličnemu inštrumentalnemu delu in ubranemu moškemu večglasnemu petju so dodali še videozgodbo izpod peresa video produkcije Ambrams in tako je nastal čisto nov, svež ter svojevrsten rock komad, na katerega so, kot pravijo, zelo ponosni.

Fantje zasedbe Cantare foto: Izvajalec

Kdo so Cantare?

Sprva so skupino sestavljali trije solo pevci: Alen Kirbiš, Boštjan Petek in Matic Lorbek (vodja, klavir), slednjim pa se je kasneje pridružil še četrti član zasedbe Luka Zajc.

Osnovna sestava skupine Cantare so torej štirje moški pevci, ki pa se jim občasno pridružita še bobnar Sani Smajič ter basist Sebastijan Plevnik. No, fantje so glasbeno aktivni tudi izven zasedbe Cantare in se lahko pohvalijo z mnogimi dosežki. Matic, Luka in Sebastijan denimo skupaj sestavljajo mlado uspešno glasbeno skupino Ansambel Zadetek, ki si je na narodno zabavni sceni priigrala že kar mnogo lepih nagrad in se s svojo kvaliteto povzpela že precej visoko, bobnar Sani Smajić pa že dalj časa uspešno deluje v svoji rock skupini Želja po kakavu.

Glasbena kariera vseh fantov se je tako pričela na več različnih koncih, a se je kaj kmalu združila. Tako so svojo pot pričeli s priredbami različnih pesmi, med katerimi je še posebej izstopala priredba pesmi Sebi, ki je bila predstavljena na lanski Evroviziji.

Alen Kirbiš foto: Igor Napast

Alen bo na košarkaški tekmi v Miamiu zapel ameriško himno!

Fantje imajo torej polne roke dela in obilo načrtov, a eden največjih projektov se bo odvil že naslednji teden. Njihov pevec Alen Kirbiš je namreč na poti v Miami, kjer bo na tekmi med kluboma najboljših slovenskih košarkarjev, Luke Dončiča in Gorana Dragića, zapel uvodno ameriško himno pred vsaj 30.000 glavo množico in 15 milijoni televizijskih sprejemnikov. Mladi glasbeniki tako marljivo uresničujejo zastavljene cilje, ki zajemajo tako ustvarjanje kvalitetne glasbe, kot večanje prepoznavnosti doma in v tujini.

prejšnji članek
Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede
Svet slavnih
Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede
naslednji članek
Spielberg ne bo režiral petega filma o Indiani Jonesu!
Svet slavnih
Spielberg ne bo režiral petega filma o Indiani Jonesu!
#obraziavenija
obraziavenija