Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Koronavirus vplival tudi na slovenskega športnika

12. 3. 2020; 06.00
Avtor: K.M.
zan kranjec

Žan Kranjec foto: Reuters

Brez boja je izgubil mali kristalni globus za svoje smučarske predstave v veleslalomu.

Organizatorji Pokala Vitranc, ki bi prihajajoči vikend moral potekati v Kranjski Gori, so sporočili, da zaradi zdravstvenih razlogov odpovedujejo letošnje smučarske tekme. To pa tudi pomeni, da naš trenutno najboljši smučar, Žan Kranjec, letos ne bo osvojil malega kristalnega globusa. Žan je sicer v seštevku vodil vse do zadnje tekme, ko je vodstvo zaradi spleta okoliščin izgubil. Po odpovedi vseh preostalih tekem, pa bo moral na novo priložnost čakati do naslednje sezone. 

"Sigurno sem si želel tekmovati v Kranjski Gori, ampak po drugi strani je zdaj situacija takšna, kakršna je, resna, in je prav, da je bila sprejeta odločitev, da se tekma odpove. Jo sprejemam in se mi zdi pravilna," je po odpovedi 59. pokala Vitranc v Kranjski Gori dejal najboljši slovenski alpski smučar.

"Večino tekem sem imel zelo dobrih, kakšne vrhunske. Razen zadnjih dveh tekem, kjer nisem naredil tistega, kar bi si želel, je bilo ostalo super. Sem zelo zadovoljen. Na koncu se je ravno tako izšlo, da sem med štirimi, ki so bili najbolj izenačeni, potegnil v bistvu najkrajšo. Tako je to. Kljub temu, da sem imel priložnost tudi za marsikaj več, sem lahko vseeno zadovoljen s sezono in grem optimistično naprej," je 27-letni tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah potegnil črto pod vseeno najboljšo sezono, v kateri je v skupnem seštevku postal 16. najboljši smučar.

prejšnji članek
To je slovenski voditelj naredil sodelavki
Svet slavnih
To je slovenski voditelj naredil sodelavki
naslednji članek
Odpovedan tudi ta priljubljen glasbeni festival
Svet slavnih
Odpovedan tudi ta priljubljen glasbeni festival
#obraziavenija
obraziavenija