zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pozor! Ob polnoči se ugaša javni potniški promet

15. 3. 2020; 09.27
Avtor: K.M.
lpp, avtobus, omejitev

LPP foto: STA

Če dnevno uporabljate javni potniški promet, jutri tega ne boste mogli več početi, v Mariboru se je potniški promet ugasnil že danes ob 9. uri zjutraj. Vlada uvaja še nekaj dodatnih ukrepov.

S ponedeljkom bo začasno ustavljen avtobusni in železniški javni potniški promet. Ta se bo popolnoma ustavil v noči z nedelje na ponedeljek, enako velja za obratovanje gondol. Ukrep bo veljal, dokler bo to potrebno. Izjema bodo taksi prevozi za najnujnejše stvari, je ob odhodu pojasnil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. "Zaustavitev javnega prometa je nujen ukrep, če želimo učinkovito zajeziti okužbo," je poudaril. Dodal je še, da vlada tega ukrepa ne bi sprejela, če ne bi bil nujen in se ne bi zavedali resnosti situacije. "Pričakujem, da se bodo tega ukrepa vsi držali," pa je Vrtovec odgovoril na vprašanje, ali so morda predvidene sankcije za kršitelje.

Ljubljana foto: Adobe Stock

Eden od ukrepov boja proti koronavirusu bo tudi prepoved obratovanja lokalov, je napovedal zdravstveni minister Tomaž Gantar, a ni razkril, kdaj naj bi začela veljati. Glede na to, da mnogi še vedno ne razumejo, da gre zares, je to po njegovih besedah edini možen ukrep za določen čas. Kot je poudaril, je ključno, da naenkrat ne pride do velikega števila okuženih, če želimo obvladati situacijo.

Maribor zapira lokale

Včeraj smo že poročali o tem, da se je za zaprtje lokalov na lastno pest odločil mariborski župan. To vključuje tako gostinske lokale kot druge poslovne prostore, kot so cvetličarne in frizerski saloni. Ob tem pa je pozval lastnike ne nujnih trgovin, da vrata zaprejo tudi oni. Danes pa so še sporočili, da so pri njih javni promet ustavili že danes. 

Ptuj zapira tudi neživilske trgovine

Na Mestni občini Ptuj so se, glede na razmere s širjenjem novega koronavirusa, odločili z današnjim dnem izdati odredbo o prepovedi obratovanja vseh gostinskih in drugih lokalov ter neživilskih trgovin, ki bo začela veljati ob 13. uri. Kot so pojasnili, so se tako odločili, ker se nekateri še vedno obnašajo neodgovorno in razmer ne jemljejo resno. Prav tako bodo do preklica zaprli javne sanitarije ter prepovedali zadrževanje in druženje na javnih površinah, saj pričakujejo, da bo podoben ukrep vsekakor uveljavljen tudi na ravni celotne države.

prejšnji članek
Zala in Gašper odkrito o žaljivkah doma in uspehu v tujini
Svet slavnih
Zala in Gašper odkrito o žaljivkah doma in uspehu v tujini
naslednji članek
Iva Krajnc Bagola zdaj v vlogi tarapevtke
Svet slavnih
Iva Krajnc Bagola zdaj v vlogi tarapevtke