franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zala in Gašper odkrito o žaljivkah doma in uspehu v tujini

15. 3. 2020; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Zala Gasper 2

Zala Gasper foto: Arhiv

Za mlad par Zalo in Gašperja je pomenilo pojavljanje v tujini preboj v tujino, in kot pravita, si boljše popotnice ne bi mogla želeti.

»Že prej sva imela nekaj rednih poslušalcev, a prepoznavnost je naredila svoje, zato tudi več koncertirava. Seveda to povleče s seboj tudi druge stvari. Več se pojavljaš v medijih, ljudje te na cesti prepoznavajo, a to je pač nekaj, čemur se ne moreš izogniti.« Mlada Mariborčana sta vseskozi dvigala veliko prahu in bila deležna tudi neokusnih komentarjev, ki se ju, kot pravita, niso kaj dosti dotaknili. »Komentarjev načelno ne bereva, če pa sva kdaj kaj ujela, sva to jemala kot nujno zlo in se nisva kaj dosti obremenjevala s tem. Včasih te kaj prizadene, a takrat moraš pomisliti na vse tiste lepe stvari, ki so jih ljudje napisali o naju. Sicer pa je treba vse gledati s pozitivne strani, saj vsi najbrž ne mislijo tako, kot napišejo.« Nekateri Slovenci so Zali in Gašperju zamerili tudi nekatere izjave, ki sta jih izrekla tako po Emi kot Evroviziji.

zala gasper foto: Arhiv

»Takrat je polno vsega in človek včasih ne premisli prav dobro, kaj je rekel v danem trenutku. Mnogi so se obregnili ob mojo izjavo po uvrstitvi v finalni del Evrovizije, ko sem rekla, da si želim, da bi bilo vsega konec. Res je bilo nepremišljeno in takrat sem bila res utrujena, pa še zeblo me je. Danes, ko je za menoj več izkušenj, bi to morda zvenelo drugače. Če bi razmišljala tako, kot je bilo slišati, se ne bi prijavila niti na Emo. Seveda bi tako kot številni kritiki tudi jaz morda dojela tako, kot da mi je vse odveč,« pravi Zala.

Glasbenika še razkrijeta, da se je v zadnjem letu njuno življenje močno spremenilo. »Veliko je bilo narejeno na prepoznavnosti, in po izidu najinega albuma Valovi so naju prepoznali tudi drugi slovenski izvajalci. Z nekaterimi celo sodelujeva.« So se jima pa odprla vrata tudi na tuje odre. »Najini nastopi v tujini so postali že nekakšna stalnica, na kar sva seveda ponosna. V tujino ni prav enostavno prodreti, saj je konkurenca močna, poleg tega pa je Slovenija tako majhna in žal tudi manj prepoznavna.« Lani sta nastopala v Rusiji, Avstriji in na Nizozemskem, pred dnevi pa sta nov album, na katerega sta še posebno ponosna, predstavila domačemu občinstvu.

zala gasper.jpeg

zala gasper.jpeg foto: Goran Antley

prejšnji članek
Gregor Trebušak obožuje svojo babico
Svet slavnih
Gregor Trebušak obožuje svojo babico
naslednji članek
Pozor! Ob polnoči se ugaša javni potniški promet
Svet slavnih
Pozor! Ob polnoči se ugaša javni potniški promet
#obraziavenija
obraziavenija