Kruh foto: MKGP
Jamie Oliver v karanteni z oddajo Keep Cooking and Carry On pripravlja preproste recepte za osnovna živila. Predstavili smo vam že recept za široke rezance, tokrat pa je na vrsti kruh.
Recept za zares preproste rezance najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<.
650 ml vode
7 gramov suhega kvasa
1 kilogram ostre moke in dodatno po potrebi za posip kruha
Sol
V večjo posodo vlijte 650 ml mlačne vode, dodajte kvas in z vilico nekaj minut mešajte.
Dodajte večjo količino moke in pol žličke soli in spet mešajte z vilico, vse dokler mešanice ne morete več premikati.
S čistimi rokami naredite kroglo testa in dodajte preostanek boke, vse dokler se roke ne lepijo več na testo.
Ravno površino osujte z moko in testo na njej gnetite še približno 5 minut, dokler ne dobite svilnatega in elastičnega testa.
Testo postavite v globoko posodo, ga posujte z malo moke in pokrijte s čisto, vlažno krpo. Pustite, da vzhaja približno 30 minut.
Nato po testu udarite in mešajte, da izločite zrak.
Oblikujte v želeno obliko, po želji lahko dodate še kakšne aromatske začimbe ter spet pustite, da vzhaja minimalno pol ure.
Pečico ogrejte na 180°.
Pecite približno 35 minut, dokler ne dobi lepe zlatorjave barve.
Gre za najbolj osnoven recept za kruh, ki ga lahko popestrite s semeni, makom, začimbami ...
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.