Svet slavnih
 

Odličen kruh iz samo treh sestavin.

6. 4. 2020; 19.00
Avtor: K.M.
domac-kruh

Kruh foto: MKGP

Enostavno, okusno in hitro. Kakšen kruh pa ste spekli vi?

Jamie Oliver v karanteni z oddajo Keep Cooking and Carry On pripravlja preproste recepte za osnovna živila. Predstavili smo vam že recept za široke rezance, tokrat pa je na vrsti kruh.

Recept za zares preproste rezance najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Sestavine:

650 ml vode

7 gramov suhega kvasa

1 kilogram ostre moke in dodatno po potrebi za posip kruha

Sol

Priprava:

V večjo posodo vlijte 650 ml mlačne vode, dodajte kvas in z vilico nekaj minut mešajte. 

Dodajte večjo količino moke in pol žličke soli in spet mešajte z vilico, vse dokler mešanice ne morete več premikati. 

S čistimi rokami naredite kroglo testa in dodajte preostanek boke, vse dokler se roke ne lepijo več na testo. 

Ravno površino osujte z moko in testo na njej gnetite še približno 5 minut, dokler ne dobite svilnatega in elastičnega testa. 

Testo postavite v globoko posodo, ga posujte z malo moke in pokrijte s čisto, vlažno krpo. Pustite, da vzhaja približno 30 minut. 

Nato po testu udarite in mešajte, da izločite zrak. 

Oblikujte v želeno obliko, po želji lahko dodate še kakšne aromatske začimbe ter spet pustite, da vzhaja minimalno pol ure.

Pečico ogrejte na 180°.

Pecite približno 35 minut, dokler ne dobi lepe zlatorjave barve.

Postopek najdete tudi v videoposnetku:  

Gre za najbolj osnoven recept za kruh, ki ga lahko popestrite s semeni, makom, začimbami ... 

prejšnji članek
Nika Zorjan se je pobarvala kar sama
Svet slavnih
Nika Zorjan se je pobarvala kar sama
naslednji članek
Slovenska pevka mami v seksi pozi
Svet slavnih
Slovenska pevka mami v seksi pozi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.