pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Smrt mladega režiserja pretresla regijo

18. 6. 2020; 11.00
Avtor: C.E.
igor vuk torbica, tina kosi

Igor Vuk Torbica je režiral tudi v Sloveniji. foto: Profimedia

Srbski gledališki režiser Igor Vuk Torbica je umrl v Rovinju. Bil je star 33 let.

Tragično novico so sporočili družinski člani in njegovi prijatelji.

Igor Vuk Torbica se je rodil v Drvarju, odraščal v Rovinju, dokončno pa se je izšolal v Beogradu. Leta 2013 je diplomiral na katedri za gledališko radijsko režijo na fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. V srbski prestolnici je tudi uprizoril največ gledaliških predstav. S svojimi igrami pa je gostoval tudi v Ljubljani, Zagrebu, na Reki in v Novem Sadu, če naštejemo le nekaj večjih mest na področju nekdanje Jugoslavije.

Zelo uspešna je bila med drugim njegova predstava Hinkemann v Zagrebškem gledališču mladih. Za njo je leta 2016 prejel nagrado ardalion za najboljšo režijo na gledališkem festivalu Brez prevoda.

"Prvi profesionalni projekt, Razbiti vrč, je režiral v Jugoslovanskem dramskem gledališču v Beogradu, predstava pa se je udeležila rekordnega števila festivalov. Nušićeva Žalujoča družina, ki smo jo leta 2017 postavili v koprodukciji s SLG Celje, je bila njegova prva režija v Sloveniji; zanjo je prejel nagrado , predstava pa je doživela zavidljivo število ponovitev in številne udeležbe na mednarodnih festivalih (Sterijevo pozorje, 40. Dnevni satire Fadila Hadžića, festival Mesto teater Budva in Gledališki maraton Sombor)," pa je o tem prehitru preminulem režiserju napisano na strani Prešernovega gledališča Kranj.

prejšnji članek
Zvezdnik Igre prestolov z videzom šokiral oboževalce
Svet slavnih
Zvezdnik Igre prestolov z videzom šokiral oboževalce
naslednji članek
Deželak zaradi poraza prejel kazen
Svet slavnih
Deželak zaradi poraza prejel kazen