stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako danes živi Ringo Starr?

7. 7. 2020; 05.00
Avtor: STA
Ringo Starr

Ringo Starr foto: Wikipedija

Danes slavi častitljivih 80. let.

Britanski bobnar, pevec in kitarist Ringo Starr, znan tudi kot nekdanji član legendarne skupine The Beatles, bo danes dopolnil 80 let. Po razpadu Beatlov v 70-ih letih minulega stoletja je nadaljeval samostojno glasbeno pot, najbolj odmeven pa je bil njegov album Ringo. Glasbenikov življenjski moto ostaja mir in ljubezen (Peace and Love).

Ob glasbeni je Star tlakoval tudi filmsko pot. Poleg o filmih o The Beatles je zaigral v nekaj celovečercih, kot so Candy (1968), Slepi revolveraš (1971) in Jamski človek (1981). Nastopal je v dokumentarcih in na televiziji, glas pa je posodil tudi pripovedovalcu v animirani seriji Lokomotivček Tomaž in prijatelji.

Paul McCartney in Ringo Starr. foto: Profimedia

Za svoje delo je prejel več nagrad. Med drugim je dvakrat vpisan v dvorano slavnih rock'n'rolla, od leta 1988 kot član The Beatles, od leta 2015 pa kot samostojni ustvarjalec. Leta 2018 je prejel tudi britanski viteški naziv za dosežke na področju glasbe.

Sicer je Ringo Starr vegetarijanec in redno meditira, skozi življenje pa ga še vedno vodi moto mir in ljubezen. V zakonu s prvo ženo Maureen Cox so se jima rodili trije otroci, danes pa se glasbenik lahko pohvali s tem, da ima osem vnučkov in celo enega pravnučka, piše na spletu. Od Maureen Cox se je sicer ločil že leta 1975, od leta 1981 pa je poročen z Barbaro Bach.

prejšnji članek
Slovenska radijska voditeljica: Nič se ne zgodi slučajno
Svet slavnih
Slovenska radijska voditeljica: Nič se ne zgodi slučajno
naslednji članek
Veste, kako poudariti svoje oči?
Moda&Lepota
Veste, kako poudariti svoje oči?
#obraziavenija
obraziavenija