mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Idris Elba bo prejel prav posebno nagrado

23. 7. 2020; 05.00
Avtor: STA
idris elba

Idris Elba foto: Profimedia

Igralec Idris Elba bo konec meseca prejel eno najvišjih priznanj, ki jih podeljuje Britanska akademija za film in televizijo (Bafta) - posebno nagrado bafta za televizijo. V Londonu rojenega Elbo bodo hkrati počastili za njegove igralske veščine in za podporo raznolikosti ter novih talentov. Nagrado bo prejel na virtualni podelitvi 31. julija.

Kot poroča britanski BBC, je zvezda TV serij Luther in Skrivna naveza dejal, da je "velika čast" ter njegovo "poslanstvo" dati priložnosti uveljavljajočim se talentom iz različnih okolij, kar je enako priložnosti, ki jo je pred leti dobil sam.  "Zahvaljujem se Bafti, da prepoznava mene in druge, ki smo predani temu cilju, saj je vse to potrebno za večje zavedanje ter za razumevanje raznolikosti v industriji," je dejal igralec.

Elba je postal širše znan po vlogi Stringerja Bella v Skrivni navezi in požel pohvale za naslovno vlogo v kriminalni drami BBC Luther. Igra tudi v delno avtobiografski TV seriji Na dolgi rok, ki jo je ustvaril sam. Leta 2013 je ustanovil produkcijsko podjetje Green Door Pictures, ki se osredotoča na vključevanje in odkrivanje novih talentov v filmskem ustvarjanju. 

Idris Elba in njegova novopečena žena foto: Profimedia

Elba je sin afriških imigrantov in je odraščal v vzhodnem Londonu. S pomočjo štipendije Prince's Trust je dobil mesto v Nacionalnem mladinskem glasbenem gledališču (NYMT).

Generalna direktorica Bafte Amanda Berry je Elbo imenovala za enega najbolj znanih britanskih igralcev tako v Veliki Britaniji kot po svetu. "Prav tako je gonilna sila za podporo raznolikosti in zagotavlja talentiranim osebam iz različnih okolij, da dosežejo svoj potencial," je dejala.

Pred njim so posebno televizijsko nagrado med drugim dobili Clare Balding, Cilla Black, Lenny Henry in komentator John Motson.


prejšnji članek
Nepridipravi so se spravili na tekmovalca šova Zvezde plešejo
Resničnostni šovi
Nepridipravi so se spravili na tekmovalca šova Zvezde plešejo
naslednji članek
Slovenija kot pomembna hmeljarska regija
Kulinarika
Slovenija kot pomembna hmeljarska regija