stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Teden je odličen za ideje, navdih ...

10. 8. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
Horoskop

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Teden je odličen za ideje, navdih in druge domislice, ki bodo k vam prihajale podnevi in ponoči, četudi boste reaktvini na vse, brez skrbi, saj gre za dober znak.

Lahko, da boste nemirni, pretirano odzivni – reaktivni na vse, kar se bo dogajalo v okolici, a to je samo znak, da ste povezani z notranjo kreativnostjo, ki vam jo lahko zunanji dobri vplivi aktivirajo. Konec tedna se začne planet Uran ustavljati in bo prihodnji ponedeljek prešel v retrogradno fazo do naslednjega leta, tako da ga doživite ta teden še na polno navzven. Priporočljiva so ekstravagantna oblačila, modni dodatki ali komentarji ter seveda genialne domislice, ki jih prinaša. Obeta se odličen vikend!


Dobri barvi tedna: smaragdna in svetlo rožnata.

vesolje foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: **
V vas se bo nabiral nemir, ki ga ne boste znali dobro definirati niti pokazati. Če ste nagnjeni k visokemu pritisku, bolj popazite nase. V komunikaciji boste pretiravali in za sabo pustili jezne in vznemirjene ljudi. Ne bodite preveč ponosni in raje razčistite vse potrebne stvari.
Ljubezen: **
S trmo in uporom boste dosegli nekaj, kar ste že dolgo nazaj obljubili. To vam bo v zadovoljstvo. Javnost bo priznala vaš uspeh, vi pa boste čakali priznanje od partnerja ali simpatije.
Posel: **** 
Nadaljujte svoje delo, da boste pokazali, iz kakšnega testa ste. Ne pustite se sprovocirati nikomur, saj imate dovolj notranje moči, da lahko dobro izpeljete vse delovne izzive. 
Nasvet tedna:

Če boste nemirno spali ali se bodo ponoči dogajale nenavadne stvari, bodite pazljivi skozi dan, da vas nepredvidljivi dogodki ne vržejo iz tira. Lahko, da boste namagneteni za težave in naporne ljudi, zato si zalepite popek, da prekinete slabi tok energije. Izogibajte se tudi rdeči barvi in alkoholu ter vsemu, kar vas še bolj aktivira. 

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
V vas se prebuja občutek za življenje, ki ga bodo dogodki še podkrepili. Opazite spremembe, ki vam jih ponuja življenje, in sodelujte v novostih. Ne brskajte po čustvih preteklosti, temveč poskušajte sproti reševati vse, kar vas muči. 
Ljubezen: ***
Zamerljivi in občutljivi boste, kar bo povzročilo, da boste vsako besedo ali pogled jemali čisto preveč osebno. Sprostite se in prenehajte gledati, kdo vam želi slabo. 
Vse to vas bo čustveno izčrpalo, saj niste več navajeni se razdajati oziroma kazati svojih občutkov ali jih zagovarjati. Sprostite se v iskrenosti in ne ravnajte po pričakovanjih drugih.
Posel: ***
Občutljivi boste na svoje imetje in na vse, kar se bo dogajalo okoli materialnih dobrin. Lahko, da vas bodo določene zadeve užalostile ali pa boste pretirano užaljeni, a smiselno je, da to skomunicirate tako, kot želite, da vas delovno okolje dojame. 
Nasvet tedna:

Če niste navajeni na svojo notranjo mehkobo, se vam bo zamajalo počutje. Ne hitite k zdravniku, temveč si dovolite čisto odpreti srce in pokazati svojo ranljivost bližnjim. 



Dvojčka 21. 5.–20. 6. 
Počutje: ****
Pomembno vam bo, da uveljavite svojo voljo, saj ste se do zdaj vedno umikali. Ne bo vam sicer takoj uspelo, a zadovoljni boste že s tem, da ste pokazali nestrinjanje. 
Ljubezen: ***
Izognite se jezi ali jezljivim ljudem, ki vas bodo imeli na piki. Nestrpni boste in prehitrih reakcij, zato se odmaknite od vseh konfliktov in se raje posvetite kreativnosti. Presenetilo vas bo, kako hitro se boste vpeljali v popolnoma nov način življenja, pa tako ste bili prepričani, da bodo s tem težave. Ohranite notranjo jasnost in mir v srcu. 
Posel: ***
Ponosni boste na svoje dosežke in svojo življenjsko pot, zato se ne boste pustili sprovocirati okolici, ki vas bo želela preusmeriti in dokazati svoj prav. Ne boste popustili. Pazite pa, da ne izrazite prehitro svojih idej, da si jih sodelavci ne prisvojijo. Razmislite, ali želite samo potrditev od delovnega okolja ali pa želite ideje dobro unovčiti.
Nasvet tedna:

Usoda vam bo na pot pripeljala moškega, ki vam bo pomagal urediti neko pomembno stvar. Ne prepirajte se z njim, samo sprejmite njegovo pomoč. 

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Zapletali se boste v čustva in provocirali bližnje in znance brez pravega razloga. Iskali boste dlako v jajcu in izzivali prepire povsod. Težko se boste lahko zares sprostili. Potem boste zapadli v nežno in občutljivo fazo ter pozabili na provokacije, ki vam jih bodo bližnji očitali. Vsak pogled vas bo globoko prizadel in lahko, da boste začeli razumevati veliko moč besed. 
Ljubezen: ****
Uživali boste v kuhanju za bližnje in želeli jih boste razvajati. Ob razigranosti pa boste pretiravali v šalah in jih skozi pogovore mimogrede užalili. Njihove reakcije vas ne bodo ustavile, da ne bi nadaljevali in si nakopali težav. 
Posel: **
Kljub dopustom boste delovno usmerjeni, saj boste želeli uresničiti svoje sanje. A delovni elan boste hitro pokurili s klepetavostjo. 
Nasvet tedna: 
Bodite pozorni na trenutke, ko se ne boste prepoznali, ko bo ljubosumje kar skočilo iz vas. Če ne boste pozorni, lahko zaradi tega izgubite določene prijatelje, saj vam bodo čustva zameglila razum in ne boste verjeli, da vam želijo dobro. 

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:*****
Na krilih optimizma boste zajemali življenje z veliko žlico in prav vse vam bo šlo kot po maslu. Veseli boste, ker bodo vam pomembni ljudje sprejeti tudi v vašo širšo družbo. Jasno boste pokazali, kaj želite sprejeti v svoje življenje, in tokrat ne boste dovolili nikomur, da bi vplival na vas. Jezljivi boste, če vas bo kdorkoli ustavljal na tej poti. 
Ljubezen: ****
Hrepeneli boste po več druženja in se včasih predali sanjarjenju. Mnogi ne bodo niti opazili, da ste čisto v svojem svetu, iz katerega vas bo lahko prebudila le simpatija. Strast se kopiči v vas in vse bolj čutite željo po spremembi, ki si jo želi vaše srce. Ne boste želeli niti mogli več skrivati svojih čustev in vseeno vam bo, kaj pravijo drugi. 
Posel: *****
Končno boste začeli razmišljati o sebi in svojih načrtih za prihodnost. To vam bo dalo voljo tudi za ostale stvari, ki vam niso tako v veselje. Ohranite fokus na sebi. 
Nasvet tedna:

Pokažite svoja čustva, da ne bodo nekontrolirano udarila na plano. Dobro je, če pokažete tako jezo kot čustva strasti in magnetizma, vse, kar skrivate v sebi. 

Devica 23. 8.–22. 9. 
Počutje:***
Ponosni boste in zato se boste v nekaterih situacijah odzivali prehitro. Želeli si boste spremembe v sodelovanju, a potreben bo dober razmislek o vsem, kar vas muči.Na videz boste polni samozavesti in na vsak način boste želeli takšno podobo vzdrževati, a ne bo šlo. Neka situacija vas bo prizadela in vam odprla globlje rane. 
Ljubezen: ***
Strastno boste zagovarjali svoje cilje in želje ter se sprli s komerkoli, ki vas bo želel poučevati v tem, kar vi obvladate. Bližnji vas bodo začudeno opazovali, kako se boste prižigali. 
Posel: ***
Odločili ste se in šli boste v pravi boj za kariero. Dosegli boste uspehe, ki pa bodo kratkotrajni, saj boste utrujeni in ne boste mogli ohraniti takšnega tempa. Razmislite.
Nemir se vas bo loteval glede financ in iskali boste rešitev, kako zaslužiti več z manj truda. Ugotovite še, kakšno ceno ima vaš ponos, ki vas včasih drago stane. 
Nasvet tedna:

Z vsemi močmi se boste zagrizli v za vas pomembno delo. Naredili boste več, kot ste načrtovali. Pazite na komunikacijo, da si s pretiravanjem ne zaprete nekaterih poti.



Tehtnica 23. 9.–23. 10. 
Počutje:****
Spoznanja v ljubezni vam bodo krepila občutek za lepoto in sprejemanje. Občutljivi boste na odzive okolja in sočasno boste čutili ljubezen in nevarnost. Če ste našli pravo osebo, da ji zaupate, ohranite stik z njo. Sicer počakajte in ne delite zaupanja tistim, ki ga niso vredni.
Ljubezen: *****
Hrepeneli boste po bližini in se je hkrati bali. A ljubezen vam bo vse bolj odpirala srce. Z novimi očmi boste pogledali na določen odnos, za katerega ste že izgubili upanje. Lahko, da boste našli rešitev zase ali za skupno zvezo. V vsakem primeru bo ljubezen na vaši strani. 
Posel: ***
Nepričakovani pozitivni odzivi ljudi na vas vam bodo dali misliti. Tako boste še lažje sprejeli svoje nežno srce in, ne glede na vse dogajanje v okolju, delali iz miru. 
Nasvet tedna:

Mehkoba v čustvih in pretirana senzibilnost bo v vas zbudila stare spomine, a jih lahko presežete. Sprostite se in ohranite stik z ljubeznijo. Nekateri dogodki in vaše zdravstvene zadeve vas bodo pripeljali do zanimivih čustev. Začnite pisati dnevnik, da pridete do pravih spoznanj zase.

Škorpijon 24. 10.–22. 11. 
Počutje:***
Brez akcije boste notranje pregoreli zaradi zadrževanja kreativne sile in notranje moči. Uporabite jo za konstruktivne rešitve, in ne za razdor. Ko se vam bo zdelo, da ste že na konju, se bodo pokazale nove težave. Poleg čustev ste odrivali tudi vso papirologijo, ki vam počasi že greni življenje. Pripravite se in vse uredite. 
Ljubezen: ***
V sebi boste čutili nenavadno moč in vaša notranja naravnanost bo pokazala, kakšen podzavestni magnet za ljubezen imate zares v sebi. Opazujte dogajanje okoli sebe in ohranite stik s sabo. 
Posel:****
Polni boste idej in hitro jih boste podelili naprej v realizacijo. To vam bo dalo še več notranjega zagona in želje po uresničitvi tudi svojih osebnih, intimnih želja. A toliko obljub boste ponovno dali ljudem, da vam bo nerodno, saj boste vedeli, da jih ne morete izpolniti. Ne jezite se, če ljudje pričakujejo uresničitev. 
Nasvet tedna:

Osebno boste lahko uredili vse tisto, kar ste prej mesece urejevali, zato naj vam ne bo težko iti na pot in obiskati vseh uradov in ljudi, s katerimi želite kakorkoli sodelovati. 

Strelec 23. 11.–21. 12. 
Počutje:**
Nemirni boste in reakcije drugih vas bodo izčrpavale. Cenili boste tihe in sproščene ljudi bolj kot kdajkoli prej, čeprav se ne boste mogli izogniti tihi jezi, ki jo nosijo bližnji. 
Ljubezen: ****
Nekatere besede vam bodo dale misliti, saj se v njih skriva veliko več resnice, kot si upate priznati. Kuhale se bodo v vas in vas spodbujale k spremembam, ki jih želite. Izolirani boste v svojih dobrih čustvih in slaba čustva drugih se vas ne bodo mogla dotakniti. Zadovoljni boste s situacijo in iskali pozitivne potrditve, ki vam bodo dale upanja za naprej.
Posel: *****
Javno boste dobili potrditev za svoje dobro delo in veliko priložnosti se vam bo odprlo v smeri, ki vas najbolj veseli. To boste poslovno in osebno dobro unovčili. 
Nihali boste med rutino in tihimi željami, za katere čutite, da je morda že prišel čas, da jih začnete počasi uresničevati. Ne čakajte, brez drame jih dodajte v svoj urnik. 
Nasvet tedna:

Ustvarjate dobre temelje z vsem dogajanjem in s tem, kar boste počeli, zato vztrajajte. 



Kozorog 22. 12.–20. 1. 
Počutje:***
Precej boste čustveni in želeli si boste več udobja in časa zase. Pričakovali boste razumevanje s strani drugih, a jim tega ne boste vračali. To vas bo bremenilo. 
Vztrajati boste morali, če želite priti do cilja. Ne bo vam žal, a bo potrebno precej volje in notranje moči, da presežete svoje strahove in navade. 
Ljubezen: ***
Na vsak način boste želeli nekaj od bližnjih, ki pa vam preprosto ne bodo mogli ustreči v vaših željah. To vas bo jezilo, a dovolj je, da opustite star način delovanja v odnosih. 
Ne ukvarjajte se več s preteklostjo, da vam sedanjost ne uide. Bolj ko premlevate napake in zgodbe za nazaj, več bremen si naložite. Začnite prakticirati prisotnost v sedanjosti.
Posel: ***
Ponosni boste na svoje dosežke in uspeh vam bo dal krila. Pazite pa, da ne boste šli v egotrip in s to energijo zmanjševali pomena drugih, ki se bodo le odmaknili od vas. 
Nasvet tedna:

Namenite svojo energijo in čas izboljšanju svojega počutja, sicer vas bo telo samo pripravilo do tega. Z rednim gibanjem boste rešili vse trenutne težave in si pridobili nove moči. 

Vodnar 21. 1.–18. 2. 
Počutje: **
Ne boste najbolje spali, notranji nemir bo želel nekatere odgovore. A raje boste širili nemir dalje, kot da bi prisluhnili sebi in okolju ter vzpostavili harmonijo. Počasi vam zmanjkuje moči za vse zunanje dogajanje. Vaš vladar Uran se bo obrnil retrogradno terzdaj od vas želi počitek, mirovanje in notranje uvide v vso situacijo. 
Ljubezen: ***
Vztrajali boste pri svojih principih, kar bo morda otežilo pogovore. Ko boste ugotovili, da se ni nič spremenilo, boste spremenili način komunikacije. 
Posel: ***
Ponosno boste kazali svoj napredek in favorizirali svoje ideje, ne da bi prisluhnili drugim. Avtomatsko se vam bo zdelo, da imate prav, in ne boste prenašali ugovorov. Kariero boste naredili s svojo unikatnostjo, in ne s slepim sledenjem pravilom. Notranja stabilnost in pozitivna usmerjenost k ljudem vam prineseta srečo.
Nasvet tedna:

Pregorele vam bodo baterije, če boste tako nadaljevali. Zato bodite pozorni in se, ne glede na dogajanje v okolici, odločajte tudi za počitek. Samo narava, mir in dovolj vode vam lahko izboljšajo počutje.

Ribi 19. 2.–20. 3. 
Počutje: ****
Prav dobro se boste počutili, čeprav ne boste imeli večjih stikov z okoljem ali jih ne boste opazili. Posvečeni ste svojim načrtom, ki se vse bolj kažejo kot dobra naložba.Dobro počutje vas bo vse bolj navduševalo in učinkovito boste opravili vse, česar se boste lotili. To vam bo dalo samozavest za popolno sledenje intuiciji. Uspeh sledi. 
Ljubezen: ****
Točno boste vedeli, kaj si želite, zato se vam bo veliko lažje o vsem dogovoriti. Imeli boste priložnost srečati se z ljudmi, ki vas bodo pozitivno presenetili in vam pomagali.Spreminjajo se vam občutki in življenjska usmeritev, kar vas v zadnjem obdobju večkrat preseneti. Optimizem postaja del vašega vsakdana, kar se pozna v odnosih. 
Posel: ****
Odprti boste za ideje, še bolj za pohvale. Čutite, da ste na pravi poti, in vsaka potrditev doda ognja vašim idejam in delu, ki ga opravljate. Sprostite se in nadaljujte. 
Nasvet tedna:

Sproščenost v intimnih odnosih bo za vas najlepše darilo. Tako boste namreč popolnoma drugače vstopili v vsakdanje življenje in čutili dejansko povezanost.

prejšnji članek
Sadike plodovk pred mrazom zavarujte s čajem ognjiča
Svet slavnih
Sadike plodovk pred mrazom zavarujte s čajem ognjiča
naslednji članek
Katarina Benček: Iz prijateljstva se je rodila ljubezen
Svet slavnih
Katarina Benček: Iz prijateljstva se je rodila ljubezen