banane, trgovina Svet24.si

V Gradcu med bananami strupen pajek, prodajalka ...

dež, naliv, dežnik Svet24.si

Grozijo novi nalivi, konec tedna bo sončen

čredna imunost, koronavirus, epidemija, covid Svet24.si

Stanje se slabša, tudi včerajšnja ...

stane granda-pl Reporter.si

Granda: V imenu svobodne LGBT ljubezni je dovoljen...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

Jane Marczewski Njena.si

Šov talentov zapustila, ker se je vrnil rak

werner Odkrito.si

WERNER: »Sram vas je lahko«

Nika Ambrožič Urbas presenetila s to novostjo
| P.R

Nika Ambrožič Urbas presenetila s to novostjo

Prisega na naravno in udobno!

Le slabo leto po uspešni premierni predstavitvi najstarejše slovenske obutvene blagovne znamke PETER KOZINA v prenovljeni celostni podobi žirovska Alpina pridno kuje nadaljnje projekte, ki so zaradi izjemne zgodbe povezovanja čevljarskega proizvajalca z modnimi trendi obutvene industrije izredno redki, a še kako pomembni, tako z gospodarskega kot tudi družabnega vidika modnega dogajanja v Sloveniji in regiji.

Pod izjemno precizno oblikovalsko taktirko modne oblikovalke Nike Ambrožič Urbas je žirovska Alpina razvila in izdelala ekskluzivno linijo modne obutve »Peter Kozina by Nika Ambrožič Urbas«, ki buri domišljijo vsem ženskim uporabnicam, ki so visoko modno ozaveščene in s svojo modno prezenco rade pustijo pečat. Urbasova je z izhodiščem v tehničnih funkcijah modne obutve (naravni materiali, udobnost, vsestranskost in skrb za dobro počutje) pojmovanje ženskih obutvenih trendov dvignila na povsem nov nivo, kjer tako ni pomemben le videz in sledenje globalnih modnim trendom, temveč tudi funkcionalnost in uporabnost. Ekskluzivna linija »Peter Kozina by Nika Ambrožič Urbas« združuje dva modela v dveh barvah, ki s svojo osnovno obliko poosebljata damsko silhueto in feminilno prefinjenost.

»Projekt je zahteval izjemno veliko oblikovalskega in kretivnega potrpljenja, če se lahko tako izrazim, in pridobila sem si cel kup novih izkušenj, ki jih drugje kot v praksi, v stiku s čevljarskimi mojstri ne moreš pridobiti, in za to sem zelo hvaležna,« je po občudovanju prvega modela, izdelanega v žirovski čevljarski šivalnici, povedala Nika.

Inspiracija za prvi model, damski gležnjar, v svojem koraku nosi zgodbo, staro več kot 60 let, ki sega v čas tedanje Jugoslavije. T. i. »borosanke« so bile najbolj priljubljena obutev jugoslovanskega delavskega razreda, in so pod preciznim oblikovalskim očesom Urbasove dobile povsem novo podobo v klasično črni in moderni »nude« (roza) barvi. Nika je značilno polno peto spremenila v salonsko, konico v sprednjem delu še malce bolj zašilila in ji dodala svetleč zaključek, zgornji del pa je oplemenitila z »mesh« (mrežo) materialom, ki poudarja delikatno žensko stopalo. Za »modnoobutveni hibrid med salonarjem in gležnjarjem«, kot mu pravi Nika, verjamejo, da bo nagovarjal ženske uporabnice različnih starostnih skupin z izostrenim občutkom za estetsko dovršenost osebnega modnega sloga.

Drugi model, klasičen salonar, izpod inovativnega oblikovalskega peresa Urbasove, pa ima svoj pogled za odtenek bolj usmerjen v avantgardne obutvene modne trende prihodnjih sezon. Konvencionalni obliki damskih salonarjev z devet centimetrov visoko petko je Nika dodala estetski modni dodatek v obliki dveh paščkov, kar s seksapilnim pridihom posebej poudari »dekolte« ženskega stopala in ga naredi še bolj privlačnega. V petnem delu pa se pojavi še en modni preobrat, ki ga pri tovrstnih modelih nismo vajeni – na pol odprt petni sprva del daje občutek sandala, vendar gre za prefinjeno oblikovan zaključek, ki vpliva na udobnost pri nošenju, kljub visoki petki. Nika se je tudi pri salonarjih posluževala barvne kombinacije v večni črni in nežni roza barvi.