Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Trnova pot nekdanje manekenke

6. 9. 2020; 06.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
bojana 3

Bojana Ivanović foto: Mediaspeed

Kdor nekdanjo manekenko in tekmovalko za miss Slovenije, danes mlado pisateljico, spozna v živo, vidi pred sabo samo očarljivo, zgovorno in simpatično gospodično, ki ve, kaj hoče in kaj jo osrečuje. A pot do sreče 31-letne Bojane ni bila lahka.

Očarljiva in vedno nasmejana mladenka Bojana Ivanović je kot mlada pisateljica nase opozorila s prvo knjigo 15 kil nesreče. »Knjiga je bila zelo dobro sprejeta, sploh za novo avtorico, kar me izjemno veseli. Pred izdajo me je bilo malce strah, saj sem razkrila vse o sebi, od najboljših do najslabših trenutkov in situacij v življenju, in nisem vedela, kako bodo ljudje to sprejeli. Kmalu po izidu sem dobila prve pohvale in sporočila bralk, da jim je knjiga zelo pomagala ter bila v navdih, in moje srce je bilo polno veselja, saj je bil to tudi moj namen,« je o prvi knjižni uspešnici povedala avtorica, ki zdaj predstavlja svojo novo knjigo z naslovom Klub srečnih in uspešnih. »V nasprotju s 15 kil nesreče, ki je avtobiografija, je knjiga Klub srečnih in uspešnih sestavljena iz kar 36 resničnih zgodb ljudi, ki so v življenju imeli podobne okoliščine, a danes živijo povsem nasprotno. Bralci bodo lahko skozi branje teh različnih zgodb spoznali, kaj so 'srečni' naredili prav in kaj 'nesrečni' delajo narobe, da niso zadovoljni s svojim življenjem.«

bojana ivanovic foto: Osebni arhiv

Od manekenke do pisateljice

Pred leti je Bojana blestela na modnih pistah, tudi na tek-movanju za miss Slovenije, potem pa je skoraj čez noč pustila ta del življenja za seboj in se rešila okov, ki jih prinaša ta posel, ter poiskala tisto, kar jo osrečuje. »Osrečevalo me je tudi manekenstvo in me še danes. Nisem pustila tega sveta, ker bi želela, ampak ker sem nekako bila prisiljena, potem ko je šla moja teža strmo navzgor. Zelo pogrešam to delo, saj sem v njem res uživala,« pove pisateljica, ki se je pred leti spopadala tudi z depresijo in paničnimi napadi. »Mislim, da sem postala precej odprta in nimam nekih zadržkov glede tega, kar bi govorila. Mogoče bi se včasih, ko sem bila mlajša, tega sramovala, ampak zdaj, ko sem bolj zrela, je prav, da sem iskrena, tako do sebe kot do drugih. To so res težke stvari, s katerimi se bori na milijone ljudi, in zdi se mi lažje, če vemo, da nismo sami v tem. Nihče ne more razumeti, kako je, če sam tega ne doživi,« je priznala Bojana, ki se ji je uspelo rešiti iz začaranega kroga in danes svojo zgodbo deli tudi v novi knjigi. »Uspelo mi je s trdim delom in nenehnim trudom, da stanje izboljšam. Obiskovala sem individualne terapije in skupine za osebno rast. Še danes pa se moram vsak dan truditi, da ne padem nazaj v staro stanje, ker če se redno ne posvečaš sebi, se hitro lahko vrneš tja, kjer si bil. Vem, kako je biti na dnu in se počutiti obupno. Vem, kako je, ko misliš, da te nihče ne razume in da ti nihče ne stoji ob strani, in bi najraje vse skupaj končal. Naučila sem se, kako se rešiti tega, in to bi rada naučila oziroma pokazala tudi svojim bralcem. Vendar v knjigi opozorim – pot ni lahka. Moje knjige niso za tiste, ki iščejo hitre rešitve ali magično palčko, ki bo njihove težave odpravila v sekundi. To žal ni možno,« še za konec pove pisateljica, ki verjame, da če bi bilo več ljudi srečnih, bi tudi svet bil bolj prijazen in bi se dogajalo manj grozot.

prejšnji članek
Andreja Makoter: Od pevke do modne oblikovalke
Svet slavnih
Andreja Makoter: Od pevke do modne oblikovalke
naslednji članek
Ema Kozin: 'Nisem punčkasta, niti možača'
Svet slavnih
Ema Kozin: 'Nisem punčkasta, niti možača'