Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Deček, ki je združil Slovenijo, danes povsem drugačen otrok

25. 9. 2020; 12.00
Avtor: V.M.
kris z

Kris danes foto: RTV Slovenija

Mineva eno leto od dne, ko je podoba malega Krisa preplavila Slovenijo in javnost združila v največjo humanitarno akcijo v zgodovini. Deček je danes popolnoma drugačen otrok. Kris, lepo te je videti!

Družina se je pred pol leta vrnila iz Amerike, kjer je mali Kris prejel revolucionarno zdravilo za zaustavitev razvoja spinalne mišične atrofije. Napredek je izjemen, viden že na prvi pogled.

Kot povesta starša Ana Jerak in Matteo Zudich, je dve in pol letni Kris danes živahen, navihan in čebljav fantek, ki zelo dobro napreduje, lažje diha, samostojno sedi, se lažje hrani in ni več nenehno odvisen od njune pomoči. »Je isto drugi, edino kar je še, da ne hodi, upamo, da bo, drugače je pa drugi otrok, bolj nasmejan in glasen,« je za TV Slovenija pojasnil oče.

Kris iz Kopra pred enim letom. foto: FB Palčica Pomagalčica

»Vsak dan je nekaj novega, največji napredek je ta, da je gospod postal zelo trmast, svojeglav in da kar uveljavlja svojo pravico,« pa je za 24ur ljubeče pojasnila mama Ana in dodala, da ima sinček več energije in je bolj aktiven. Napredki so veliki in bilo je vredno. »Mogoče nekateri mislijo, da so to malenkosti, ampak za nas pa so to ogromne stvari, ki nam olajšajo vsakdan.«

Ana še pove, da bo vsa družina celo življenje hvaležna vsem, ki so donirali, jih podpirali in bili ob njih. »Mislim, da je bilo vredno vsake neprespane noči,« je v prispevku za 24 ur zaključila Ana.

Kris danes foto: RTV Slovenija

Ob spominu na dobrodelno akcijo in jasno vidnem napredku Krisa, so ganjeni tudi v društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, kjer se vsem, ki so sodelovali iskreno zahvaljujejo za pomoč

»Hvala vsakemu dobrodelnemu škratku za donacijo in izkazano zaupanje. Krisove prve besede, njegova radoživost in vedoželjnost so zmaga vseh vas, ki ste takrat sodelovali v akciji Podari življenje. Nemogoče je postalo mogoče. Srca ljudi v Sloveniji in tudi zunaj njenih meja so sklenila dobrodelni objem in premaknili smo meje mogočega. Pomagali smo tudi drugim 33. sončkom in denar, ki je še na računu, bo vedno namenjen le hudo bolanim otrokom. Otrokom, ki nujno potrebujejo samoplačniške terapije in pomoč vseh nas. S skupnimi močmi nam je uspelo,« so pojasnili v zapisu na družbenem omrežju.

prejšnji članek
Ljudje, ki nimajo kaj početi v vašem življenju
Zdravje
Ljudje, ki nimajo kaj početi v vašem življenju
naslednji članek
Britanska kraljica bo spet prababica
Svet slavnih
Britanska kraljica bo spet prababica