pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralec razkriva drugi obraz skrivnostnega Zokija

12. 11. 2020; 08.00
Avtor: V.M.
zoki

Zoki in Valerija foto: POP TV

Prevarantskega kuharja Zokija je v seriji Najini mostovi upodobil gledališki in lutkovni igralec Tilen Kožamelj, ki nam je o svojem liku in ozadju ustvarjanja serije povedal kar nekaj zanimivosti.

V priljubljeni slovenski seriji Najini mostovi je prevarant Zoki – Zoran Loboda pustil za seboj strto srce in izropan bančni račun. A kot nam je pojasnil igralec Tilen Kožamelj, njegov lik spletkarskega kuharja skriva v sebi več plasti in ne zgolj negativne odtenke. Je bila morda zaradi tega upodobitev televizijskega lika težja? 

»Vloga, oziroma upodobitev prevaranta mi je bila zagotovo izziv, saj se v liku meša več slojev emocij in občutkov. Verjamem da ima vsak človek v sebi vsaj nekaj dobrega in zato tudi na lik prevaranta Zokija nisem gledal kot na absolutnega negativca, ampak kot na nekoga v komur se prepleta tudi ljubezen in vsaj kanček človeškosti. Tako sem v liku ustvaril njegov notranji konflikt, s katerim se bori skozi celotno serijo. Igrati prevaranta pa je zagotovo svojevrsten čar, saj si lahko dam duška in doživim stvari, ki jih v resničnem življenju ne morem,« pojasnjuje Tilen, ki se je odlično ujel z že utečeno igralsko ekipo. 

Tilen KOŽAMELJ v vlogi Zokija. foto: POP TV

No in prav po zaslugi slednje mu bo snemanje serije ostalo v zelo lepem spominu, člane zasedbe namreč povezuje pozitivna energija, zaradi katere je delo potekalo v prijetnem vzdušju. »Celotna ustvarjalna ekipa je zelo usklajena in profesionalna, tako da je bilo delo zares lahkotno in efektivno. In čeprav so bili snemalni dnevi včasih tudi dolgi in naporni sta na 'setu' zagotovo prevladovala smeh in dobra volja.«

Sodelovanje v seriji je igralcu predstavljalo dobrodošlo osvežitev, zadnja leta je namreč njegov svet lutkovno gledališče. Ampak Tilen, če se ozrete na obe strani ustvarjanja, kje se počutite bolje - pred kamero ali med ustvarjanjem na odrskih deskah? »Težko bi se opredelil, kje se počutim bolje, saj sta to dva precej različna načina dela. Zagotovo lahko rečem, da uživam tako na odrskih deskah, kot tudi pred kamero na filmskem setu. Mislim pa, da mi najbolj ugaja kombinacija obojega. Včasih paše pobegnit izpred kamernazaj v gledališče, včasih pa seveda obratno,« pokima igralec in zaključi, da bi bilo zanj najbrž najbolj pravo ravnovesje obeh svetov, morda nekoliko tudi zaradi tega, ker je po horoskopu tehtnica. 

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Ana Dolinar Horvat: 'Ne zmorem, meša se mi …'
Svet slavnih
Ana Dolinar Horvat: 'Ne zmorem, meša se mi …'
naslednji članek
Spremenjena Anamarija bogatejša za življenjsko lekcijo
Resničnostni šovi
Spremenjena Anamarija bogatejša za življenjsko lekcijo