strelec Dobra karma

Kaj obdobje Strelca prinaša vsakemu od 12 ...

nina puslar 2 Svet24.si

Nina je bila vedno bolj skromne narave

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

covid-19 cepivo Svet24.si

Prioritetna lista cepljenja: najprej bi cepili v ...

Logar-1 Necenzurirano

Državnega denarja za podjetja ni, za projekt ...

bruce-lee Odkrito.si

Bruce Lee bi bil star 80 let

Ana Lu Lamut Njena.si

Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci ...

Kaj počne danes 'Žan' iz Ene žlahtne štorije?
| Revija Zvezde Lady

Kaj počne danes 'Žan' iz Ene žlahtne štorije?

Stane Tomazin se zavzema za kulturo v svoji domači Kostanjevici na Krki., Planet TV

Igralec Stane Tomazin je poln ambicioznih načrtov.

Igralec Slovenskega mladinskega gledališča Stane Tomazin si je pot v srca televizijskih gledalk utrl z vlogo Žana v Eni žlahtni štoriji. Mladenič je od nekdaj zelo navezan na svoj domači kraj, Kostanjevico na Krki. Zelo rad se vrača tja, saj ni vesel samo domačih, temveč tudi prekrasne reke, ki obkroža njegovo vas. Dolgo se je na obveznosti podajal iz Kostanjevice, a je sčasoma to postalo prenaporno. Zato se je odločil za pomemben korak – selitev v Ljubljano. Tu počasi poganja korenine, še vedno pa se veliko in pogosto vrača v Kostanjevico, kjer se trudi za kulturno življenje.

Foto: Marko Vavpotič, M24.si - Stane Tomazin (1989) je že med študijem začel sodelovati s profesionalnimi gledališkimi skupinami in institucijami. Leta 2014 se je zaposlil v Slovenskem mladinskem gledališču.

Lani je igralski funkciji dodal še eno – sprejel je mesto programskega direktorja FKK – Festivala kulture Kostanjevica in ga skupaj z ekipo odlično izpeljal. Ambiciozne načrte so imeli tudi za letos, ko so festival pripravili tretjič. Bil je malce drugačen, saj so ga zaradi koronavirusa z julija prestavili na začetek septembra, potekal pa je na eni lokaciji, dvorišču kostanjeviške galerije. Kljub temu pa so bili obiskovalci navdušeni, saj so lačni kakovostnih kulturnih dogodkov.